Seo landingspagina maken die gevonden wordt converteert: zo doe je dat!

SEO landingspagina maken
Leestijd: 9 minuten

Wist jij al dat landingspagina’s een gemiddelde conversieratio van 9,2% hebben, waarbij het zelfs zo is dat de echt goed ontwikkelde landingspagina’s ruim boven dit gemiddelde scoren. Landingspagina’s zijn dus uitermate geschikt om bijvoorbeeld leads te genereren.

Maar om dat soort resultaten te bereiken, moeten jouw landingspagina’s goed gevonden worden in Google en een conversie geoptimaliseerde gebruikerservaring hebben.

In deze blog leg ik je uit hoe je een landingspagina maken moet die goed vindbaar is voor je doelgroep en makkelijk converteert.

Waarom is SEO zo belangrijk voor landingspagina’s?

SEO is een proces waarin we elementen van een webpagina optimaliseren om de kans te vergroten dat deze hoog in de zoekresultaten voor relevante zoekwoorden wordt weergegeven in bijvoorbeeld Google, Bing en Yahoo.

Een landingspagina maken doe je omdat je nieuwe bezoekers naar je website wilt halen, om vervolgens hun aandacht te trekken en hen te overtuigen om actie te ondernemen. De actie kan van alles zijn, van het downloaden van een white paper of e-book tot het kopen van een product of het aanvragen van een offerte.

Je kunt immers alleen conversies genereren als je doelgroep je website bezoekt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de juiste mensen, waarvan de kans het grootst is dat zij die bepaalde actie ondernemen, op je landingspagina komen. Vervolgens is het aan jou de taak om conversiegericht te schrijven!

Dus wil jij een SEO-vriendelijke landingspagina maken?

Een goede SEO landingspagina maken heeft dus een aantal voordelen. Je kan heel wat doelen bereiken door te investeren in landingspagina’s die goed gevonden worden door jouw doelgroep.

 • Leid warm organisch verkeer naar je website
 • Genereert gekwalificeerde leads voor je product of dienst
 • Veel verschillende landingspagina’s vergroten de autoriteit van jouw bedrijf
 • Verhoogt het aantal sales/deals
 • Kan voor een enorme ROI zorgen

Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt voor het optimaliseren van je landingspagina’s om deze resultaten te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een professionele SEO specialist als je zelf nog niet veel ervaring hebt met een SEO landingspagina maken. Heb je al wel de enige kennis, dan helpen we je een stap in de goede richting met onderstaand stappenplan.

Lees daarna ook vooral eens onze andere blogs over SEO en conversie optimalisatie!

SEO stappenplan voor het maken van een landingspagina

person using macbook pro on black table

Met onderstaande 5 stappen zal jouw landingspagina helemaal SEO proof zijn en is de kans op vindbaarheid een stuk groter!

1. Bepaal de zoekwoorden waarom je gevonden wilt worden

Een goede seo strategie begint altijd met zoekwoordenonderzoek. Je moet zoekwoorden kiezen waarop jouw landingspagina tussen de zoekresultaten van Google gaat ranken.

Hoe doe je dit?

 • Bedenk goed hoe je doelgroep zoekt naar het onderwerp van jouw landingspagina. Vergeet hierbij de zoekintentie niet!
 • Vul deze zoekwoorden in bij de Google keyword planner, er komt nu een lijst met suggesties + maandelijkse zoekopdrachten en concurrentie niveau.
 • Maak een top 5/6 van zoekwoorden met een hoog zoekvolume, maar houd hierbij goed de zoekintentie van de zoekwoorden in het achterhoofd. Dit is belangrijk bij het kiezen van de juiste zoekwoorden, omdat je alleen op de zoekwoorden met de juiste zoekintentie een hoge positie zal bereiken.
 • Check of de zoekresultaten op de door jou gekozen zoekwoorden te verslaan is. Grote websites met een goede autoriteit zoals Bol.com en KPN zijn bijna niet te verslaan door kleinere MKB bedrijven.

2. Een landingspagina maken voor jouw gekozen zoekwoorden

Zodra je de belangrijkste zoekwoorden hebt bepaald, moet je deze strategisch op je landingspagina plaatsen.

Je moet de zoekwoorden opnemen in :

 • Titel meta tag: de paginatitel wordt bovenaan je pagina op het browsertabblad weergegeven en vertegenwoordigt je pagina op de pagina’s met zoekresultaten binnen Google. Je moet proberen het pakkend te maken maar ook het zoekwoord op te nemen. Ga hier creatief mee om want je hebt een beperkt aantal tekens.
 • Metabeschrijving: dit is de korte beschrijving van de pagina die je in de zoekresultaten van Google ziet. Je moet het focus zoekwoord aan het begin van de metabeschrijving opnemen met daarbij een of twee extra zoekwoorden.
 • Header-tags: de titel van je landingspagina moet in H1-tag staan. Je kunt koppen in H2- en H3-tags zetten. Neem de zoekwoorden op in alle header-tags om je pagina hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten, het algoritme van Google leest deze namelijk.
 • Meta instellingen afbeeldingen: voeg zoekwoorden toe aan de bestandsnaam en alt-tekst van je afbeeldingen om Google te helpen begrijpen waar de afbeelding over gaat. Het optimaliseren van product afbeeldingen met de juiste zoekwoorden is een uitstekende manier om hun zichtbaarheid in de Google zoekresultaten te vergroten.
 • Relevante content: het belangrijkste onderdeel van SEO voor landingspagina is de content op de pagina. De content moet zoekwoorden, sociaal bewijs, indrukwekkende productafbeeldingen of screenshots van hulpprogramma’s en overtuigende call-to-action-knoppen bevatten. Kortom, de content moet relevant en gebruiksvriendelijk zijn!

3. Gebruik een SEO vriendelijke URL voor je landingspagina

Het is belangrijk voor Google en je bezoekers om de URL te begrijpen. De URL van je pagina moet leesbaar zijn en moet vertellen waar de pagina over gaat. Met uiteraard het focus zoekwoord erin.

 • Zorg ervoor dat de URL je focus zoekwoord bevat
 • Het is ook een goed idee om de URL gelijk te houden aan de titeltag van uw pagina, als deze niet te lang is
 • Gebruik kleine letters voor de URL
 • Gebruik koppeltekens (-) om woorden in de URL te scheiden
 • Houd je URL zo kort mogelijk

4. Een SEO landingspagina maken die mobiel vriendelijk is

Een andere belangrijke factor die van invloed is op de vindbaarheid van je landingspagina, is de mobielvriendelijkheid.

 • Zorg ervoor dat je pagina reageert op verschillende mobiele apparaten, aangezien de meeste mensen sites bezoeken via hun mobiel. 
 • Controleer of het gemakkelijk te navigeren is, lees de tekst, klik op links, vul formulieren in en voer betalingen uit op verschillende apparaten.

5. Bouw hoogwaardige backlinks naar je landingspagina

Linkbuilding is een de beste manier om de autoriteit van je website op te vergroten waardoor je ook beter zal scoren in zoekmachines.

 • Een goede manier om backlinks van hoge kwaliteit te bouwen, is door inzichtelijke infographics te maken die mensen graag delen en opnieuw publiceren. 
 • Je kan ook overwegen om als gast te posten op websites met al een hoge autoriteit in jouw niche om zo backlinks naar jouw landingspagina op te bouwen. Naast het verbeteren van de zichtbaarheid in de zoekresultaten, kunnen deze backlinks ook helpen om gericht verkeer naar je landingspagina om te leiden.

Een SEO landingspagina maken met hoge conversiepercentages?

Fijn als je landingspagina nu goed gevonden wordt, maar het 2e belangrijke punt is dat de pagina goed converteert. Aan bezoekers die geen actie ondernemen heb je maar weinig. Hieronder heb ik een aantal punten gezet waar je op moet letten om de conversiepercentages van je landingspagina te verbeteren.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips over hoe je een goed converterende landingspagina maakt!

Zullen wij het voor je doen?

Het maken van een goede landingspagina die voldoet aan alle SEO aspecten en daarnaast zal zorgen voor genoeg leads kost tijd. Het kan moeilijk zijn als je hier nog helemaal geen ervaring mee hebt. Zullen wij het anders voor je doen? Je kunt ons hiervoor een mailtje sturen op info@timmermansmedia.nl, bellen op 073 208 0036 of direct een gratis call inplannen door hier te klikken. Samen kijken we vervolgens naar wat we voor je kunnen betekenen!

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Nick Kiburg

Nick Kiburg

Hallo, ik ben Nick Kiburg. Ik ben veel bezig met de laatste trends en ontwikkelingen binnen de online marketing- en e-commerce branche. Mijn passie is om andere van (extra) informatie te voorzien in informatieve blog posts, deze zal je dan ook veel van mij tegen komen! Ik sta er dan ook altijd voor open om hierover in gesprek te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.