Instagram volgers kopen: waarom, waar en wat zijn de 3 nadelen?

Instagram volgers kopen
Leestijd: 7 minuten

Tegenwoordig draait het allemaal om de likes en volgers op Instagram, vandaar dat veel influencers/bedrijven Instagram volgers kopen. Met een klein aantal volgers bereik je natuurlijk ook maar een klein publiek. Daardoor lijkt het direct of een bedrijf populair is als het veel volgers heeft, maar is dat wel zo? In dit artikel vind je de verschillende aanbieders waar je Instagram volgers kan kopen, maar ook of het legaal is en wat de nadelen zijn. Lees snel verder om alle in’s en out’s te weten te komen over Instagram volgers kopen.

Waarom zou je Instagram volgers kopen?

Precies wat de inleiding eigenlijk al verraadde, geeft veel volgers hebben aanzien. Voor zowel bedrijven als voor persoonlijke accounts op Instagram. Bij alle influencers die op Instagram werkzaam zijn, gaat het om de volgers en de likes. Wil je als bedrijf er professioneel uitzien? Dan dien je genoeg volgers te hebben op je bedrijfsprofiel. Volgers geven dus een soort van ‘status’ en ‘populariteit’ aan je bedrijfspagina. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om je bedrijf een goede start te geven, een duwtje in de rug. Als je eenmaal 10.000 volgers hebt dan zal het vanuit daar alleen maar groeien.

Waar kan je Instagram volgers kopen?

Als je via Google informatie zoekt over dit onderwerp, komen er talloze websites voorbij waar je op verschillende manieren Instagram volgers kunt kopen. En ik zal je zeggen, volgers kun je tegenwoordig echt kopen voor spotprijsjes. Hieronder drie bekende aanbieders van followers.

Aanbieder 1: Followersnet

Via followersnet.com kun je gemakkelijk meer Instagram-volgers kopen en daarnaast ook Facebook likes, Twitter-volgers en Youtube-likes. Voor goedkope tarieven, kan je Instagram volgers kopen. Voor 1 euro heb je 100 volgers en voor 4 euro al 1000 extra op je instagram profiel. Het platform belooft dat wanneer je volgers verliest, deze binnen de garantieperiode kosteloos opnieuw geleverd worden. De website is Nederlands dus betaling verloopt via iDeal of PayPal.

Aanbieder 2: Instalikeskopen

Instalikeskopen.nl is een Nederlandse website die ook Instagram volgers aanbiedt. Voor twee euro heb je al 100 volgers erbij. Ze geven aan dat ze nog nooit gepakt zijn met het aanbieden van Instagram volgers maar dat het officieel gezien volgens de Instagram volgers niet mag. Betaling kan via Paypal, iDeal of bancontact.

Aanbieder 3: Buycheapestfollowers

Daarnaast is buycheapestfollowers.com ook een aanbieder. Deze website heeft het grootste portfolio aan likes/fans/volgers op verschillende kanalen. Niet alleen Instagram en Facebook maar ook alternatieven voor Youtube zoals Tumblr of Vimeo kunnen zei leveren. Op Buycheapestfollowers worden volgers ingedeeld op verschillende kwaliteitscategorieën ingedeeld. Daar kan je bijvoorbeeld high quality volgers kopen (1000 volgers voor 9 euro) of semi-actieve volgers kopen (1500 volgers voor 9 euro) Betalen kan via creditcard en PayPal en je hebt garantie op je volgers.

Is Instagram volgers kopen legaal?

Volgers en likes kopen mag officieel volgens de regels niet van Instagram. Als het bedrijf erachter komt, wordt het account verwijderd. Daarentegen beweren alle aanbieders van nepvolgers, dat ze nog nooit gepakt zijn met de diensten die ze aanbieden.

In de voorschriften van Instagram staat wel dat je als particulier, dus niet als bedrijf of als influencer, wel likes en volgers mag kopen. Op het moment dat je een bedrijfsaccount hebt waarop je producten promoot of aanbiedt is het verboden om gebruik te maken van aangekochte volgers.

Wat zijn de nadelen van Instagram volgers kopen?

Nadeel 1: je geloofwaardigheid gaat achteruit

Een nieuw bedrijf dat binnen een dag, 10.000 volgers heeft komt natuurlijk totaal niet geloofwaardig. Een groot aantal Instagram volgers kopen is natuurlijk ongeloofwaardig, gezien ze normaal geleidelijk komen en de beginfase normaal rustig verloopt. Je zult dus ook zien, dat mensen die het bedrijf kennen, misschien minder positief over je bedrijf denken.

Nadeel 2: Gekochte volgers kunnen geanalyseerd worden

Je kunt eigenlijk heel gemakkelijker zien of bedrijfspagina’s of influencers volgers hebben gekocht. Dit is bijvoorbeeld ook wat bedrijven checken als ze samenwerkingsverbanden aangaan met influencers. Er zijn namlijk verschillende tools onwikkelt waarmee Instagram profielen binnen no time geanalyseerd kunnen worden. Wanneer bedrijven door middel van incluencers willen adverteren zullen ze er door de statistieken te bekijken, achter komen of het echte of gekochte volgers zijn. Daarnaast is het ook niet heel moeilijk om dit met het blote oof te achterhalen. Er zijn namelijk een paar typische kenmerken waaraan je aangekochte volgers/nep volgers kunt tracken: ontbrekende profielfoto’s en cryptische namen (die vaak niet eens lijken op een echte naam).

Nadeel 3: Weinig tot geen interactie

Daarnaast is het doel van Digital Marketing via social media natuurlijk ook een stukje interactie. Via social media sta je namelijk in nauw contact met je volgers en klanten. Betrokkenheid van volgers is één van de belangrijkste KPI’s in de social media strategie.

Volgers die zijn aangekocht, hebben over het algemeen, waarschijnlijk nooit, interesse in je product. Hierdoor is je engagement rate heel slecht, gekochte volgers zullen dus zelden reageren, liken of delen. Je zou natuurlijk ook likes en reacties kunnen kopen, maar de vraag is, of dat uiteindelijk iets zal opleveren behalve heel veel kosten.

Zelf zorgen voor meer volgers zorgen?

Er zijn verschillende manieren om zelf te zorgen voor meer volgers op Instagram. Steek bijvoorbeeld tijd en geld in het bedenken en opzetten van leuke, creatieve content. Zo zul je op een eerlijke en leuke manier nieuwe volgers krijgen en natuurlijk komen alle voordelen van echte volgers ook naar voren. Meer reacties, likes en oprechte intressse in de aangeboden producten en/of diensten. Dit zal uiteindelijk ook leiden tot meer traffic op je website.

Zullen wij het anders voor je doen?

In het verleden hebben we al een blog geschreven met tips voor meer volgers op Instagram. In deze blog heb je veel kunnen lezen over het Instagram volgers kopen en wat de nadelen ervan zijn.

Mocht je hulp nodig hebben bij het bijhouden en genereren van content voor social media? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Timmermans Media kan je namelijk helpen aan meer volgers op social media. Meer weten? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je graag meer over ons aanbod en de bijbehorende prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Jessie Vullings

Jessie Vullings

Hi! Ik ben Jessie, wat leuk dat je mijn artikel hebt gelezen! Naast het schrijven van blogs ben ik freelance Digital Marketeer. Ik help je graag bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van je bedrijf door het toepassen van verschillende marketingstrategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.