Meer volgers op Instagram? De 9 beste tips!

meer volgers op instagram
Leestijd: 11 minuten

Wil je meer volgers op Instagram? Instagram is het ideale platform om een brede doelgroep te kunnen trekken. Wanneer je veel volgers hebt, heb je in principe een gratis vorm van marketing. Je kunt je producten en diensten aanbieden aan een doelgroep die al interesse in je bedrijf heeft (anders zouden ze je niet volgen). Hierbij geld; des te meer volgers, des te groter het bereik is. Maar hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Zo krijg je gratis meer volgers op Instagram

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je op een organische en gratis manier meer volgers krijgt op het Instagram account van je bedrijf. Door deze tips te volgen zul je op de lange termijn gratis meer volgers krijgen. Op deze manier bouw je een fan-groep op die je posts en Instagram account waardevol vinden. Je zult hier uiteindelijk meer aan hebben dan een Instagram pagina met veel nepvolgers. Deze nep volgers zullen namelijk geen producten of diensten bij je afnemen.

#1. Verkoop niks in je biografie

Een goede biografie is belangrijk om over te komen als een professioneel account. Hiermee straal je autoriteit uit. Probeer daarom niks in je biografie te verkopen, maar probeer mensen over te halen om je pagina te volgen. Geef mensen in je biografie iets van waarde, waardoor ze je pagina zullen waarderen en volgen.

Maak altijd gebruik van emojis in je biografie. Mensen vinden dit leuk en hierdoor kom je boodschap veel sterker over. Vervolgens gebruik je de eerste 2 regels van je biografie om je bedrijf te beschrijven, en gebruik je een CTA (Call To Action) in de laatste regel. Een goede biografie zou er dus zo uit zien:

Instagram meer volgers
Gary V doet het goed!

#2. Volg pagina’s die dezelfde doelgroep trekken als jouw bedrijf

Ga op zoek naar pagina’s die dezelfde doelgroep trekken als jouw bedrijf. Vervolgens kun je op zoek gaan naar followers die jij ook graag wilt hebben, door ze te gaan volgen. Dit kun je doen door tussen de volgers van deze pagina’s te zoeken naar personen die in jouw doelgroep passen. Je vindt de juiste personen door goed te kijken naar hoeveel volgers ze hebben en hoeveel pagina’s ze volgen.

Wanneer mensen meer mensen volgen dan het aantal volgers dat ze zelf hebben, zullen ze jouw pagina sneller gaan terug volgen wanneer jij hun volgt. Let er op dat je dit niet te vaak doet, en ook niet zomaar iedereen begint te volgen. Instagram heeft manieren om te checken of je pagina spamt, en zal je pagina dan blokkeren. Ga dus zorgvuldig opzoek naar potentiële volgers.

Het verschil tussen volgers en volgend op Instagram

Het verschil tussen volgers en volgend op Instagram zit hem in wie er iemand volgt. Volgers zijn degene die jouw pagina volgen, en volgend zijn degene die jij volgt.

#3. Post berichten van hoge kwaliteit

Instagram meer volgers

Zorg ervoor dat je berichten en foto’s post die van een goede kwaliteit zijn. Gebruik áltijd een huisstijl in je foto’s. Dit betekent dat je steeds dezelfde effecten of kleuren kunt laten terugkomen in je berichten, zodat mensen je berichten gaan herkennen. Hierdoor zullen mensen je berichten gaan waarderen, omdat ze zien dat er tijd gestoken wordt in het maken van een bericht. Je kunt je foto’s bewerken met een huisstijl door gebruik te maken van Photoshop, of van Canva. Canva is een gratis tool waarmee je makkelijk foto’s kunt bewerken, ook wanneer je verder vrij weinig ervaring hebt met het bewerken van foto’s. Daarvoor is Canva juíst de ideale oplossing.

Het Instagram account dat je op de rechter foto ziet maakt goed gebruik van een eigen stijl in hun foto’s. Dit zorgt meteen voor een gevoel van autoriteit en professionaliteit waardoor je eerder geneigd bent om dit account te volgen.

#4. Post minstens 3 keer per week

Al eerder schreven wij een artikel waarin we vertelden hoe vaak je moet posten op Instagram als bedrijf. Het is belangrijk om consequent te posten. Doe dit minstens 2 tot 3 keer per week.

Bekijk ook eens de pagina’s van je concurrenten. Hoe vaak posten zij? Zorg ervoor dat je net iets meer post dan zij. Wanneer je concurrenten 2 keer per week posten, dan post jij 3 keer per week. Zo ben je je concurrenten net een streepje voor.

#5. Gebruik de juiste en het maximaal aantal hashtags

Door de juiste hashtags te gebruiken zorg je ervoor dat mensen jouw berichten en pagina kunnen vinden. Probeer daarom zo veel mogelijk hashtags als mogelijk te gebruiken. Het maximaal aantal hashtags is 25.

LEES OOK: Waarom is Google MyBusiness zo belangrijk?

Gebruik het maximaal aantal hashtags wanneer je Instagram account nieuw is. Als je Instagram account al een aantal duizend volgers heeft, is het aan te raden om maximaal 3 tot 4 hashtags te gebruiken. Het is verstandig om de hashtags in de reacties te plaatsen, zodat de caption van je post er netjes uitziet. Tag jezelf altijd in je post en vraag in de caption of ze je willen volgen.

#6. Creëer engagement met je (potentiële) volgers

Creëer engagement en kom in contact met je potentiële followers. Ga zoals beschreven bij tip 2 op zoek naar pagina’s met volgers die binnen jouw doelgroep vallen. Wanneer je het account van deze mensen bezoekt, kun je een like of reactie achterlaten. Dit zullen ze waarderen, waardoor ze je pagina gaan volgen.

Gebruik geen tools als Everliker

Everliker is een online tool die automatisch berichten van mensen zal liken die binnen jouw doelgroep vallen. Je kunt Everliker downloaden als extensie binnen Google Chrome via de Chrome Web Store, waarna je de hashtags invoert van berichten die Everliker mag liken. Vervolgens gaat hij aan de slag en zal maximaal 100 berichten per dag liken.

In het verleden kon dit zonder dat Instagram dit merkte. Echter hebben ze tegenwoordig technieken om dit te detecteren. De kans is dus groot dat jouw Instagram een shadow ban krijgt wanneer je gebruik maakt van tools als Everliker.

#7. Gebruik een ‘featured-page’

Veel bedrijven op Instagram maken gebruik van een ‘featured-page’. Dit is een pagina dat over een bepaald onderwerp gaat, maar waar geen reclame wordt gemaakt voor een bedrijf. Mensen die dit onderwerp interessant vinden zullen het gaan volgen, waardoor zo’n pagina veel sneller groot kan worden dan een pagina van een commercieel bedrijf.

Op het moment dat zo’n pagina veel volgers heeft, kun je jouw producten hier op gaan promoten. Zo bereik je op een redelijk snelle manier een ontzettend groot publiek die al interesse heeft in het onderwerp waar jouw bedrijf om draait.

#8. Start een wedstrijd

Een deel en like actie werkt altijd erg goed. Mensen willen altijd meedoen wanneer je iets kunnen winnen dat gratis is. Door een wedstrijd die starten waarmee mensen een product of dienst van jouw bedrijf kunnen winnen, zul je veel mensen bereiken. Wanneer mensen mee willen doen aan de actie, zullen ze eerst je pagina moeten liken, het bericht moeten delen en 4 vrienden moeten taggen. Zo verspreid je jouw boodschap razendsnel op een gratis manier.

Zorg er altijd voor dat de prijs iets te maken heeft met jouw bedrijf. Geef bijvoorbeeld als restaurant een gratis etentje voor 2 personen weg. Op deze manier promoot je je eigen product, in plaats dat van iemand anders. Stel dat je als restaurant een iPhone zou weggeven, bereik je met jouw actie een compleet ander publiek dan je zou willen.

Volgers op Instagram kopen?

Je hoort vaker dat er bedrijven (en influencers) zijn die volgers op Instagram kopen. Dit is niet bepaald een effectieve manier om een groter bereik te krijgen. Instagram volgers kopen kan al vanaf enkele euro’s. Zo zijn er verschillende websites waar je voor 4 euro 100 volgers kunt kopen, en 10.000 volgers voor ongeveer 140 euro.

Door followers te kopen zal je Instagram pagina er professioneler uit zien en dit kan ervoor zorgen dat mensen je pagina eerder zullen volgen. Toch heeft het kopen van Instagram volgers ook veel nadelen. Je account zal namelijk veel ‘spammy’ volgers krijgen. Hier zullen je echte volgers na een tijdje ook wel achter komen wanneer je 10.000 volgers hebt en je berichten maar door 50 mensen geliked worden. Dit kan leiden tot grote reputatie schade, denk maar eens aan Dotan. Wist je trouwens dat er toch nog veel grote artiesten zijn die veel fake volgers hebben? Zo zijn ongeveer 46% van de volgers van Taylor Swift en 44% van de volgers van Katy Perry fake.

Meer followers op Instagram voor je bedrijf? Zullen wij het even voor je doen?

Nu je de beste hacks voor meer volgers op Instagram weet, kan de groei van je Instagram pagina beginnen! Het kan soms echter wel veel tijd in beslag voordat je jouw gestelde doelen kunt bereiken op Instagram. Daarom is het geen gek idee om dit uit te besteden.

Timmermans Media heeft ervaring in het laten groeien van Instagram pagina’s, en is daarom de perfecte partner om je Instagram pagina door te laten onderhouden.

Wil je jouw Instagram laten beheren door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.