Waarom videomarketing voor jouw bedrijf? Lees hier alle tips!

Videomarketing gebruiken als bedrijf tips
Leestijd: 9 minuten

Het is tegenwoordig wel duidelijk dat video marketing een enorm krachtig marketinginstrument is. Vroeger waren video’s vooral gericht op de massa, maar met de komst van video’s op het internet kunnen we onze video’s nu steeds gerichter inzetten. Vooral op social media kanalen als TikTok en Instagram Reels, is het promoten van producten/diensten steeds populairder. En zo kan videomarketing ook heel goed werken voor jouw bedrijf!

Wat is videomarketing?

Er wordt weleens gezegd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Voor video content, vermenigvuldigd dat nog eens met duizend. Dit is eigenlijk de basis van video marketing. Het is een krachtige vorm van marketing die jouw publiek effectief betrekt als onderdeel van je marketing campagnes. 

Videomarketing betekent video’s gebruiken om je product of dienst te promoten en mensen erover te vertellen door gebruik van beeld en geluid. Het helpt de betrokkenheid op je social media kanalen te vergroten, zorgt dat (potentiële) klanten je product zien, leren kennen en onthouden. Bij een lange teksten en afbeeldingen zal jouw publiek snel door scrollen maar bij een video wordt meteen de aandacht van de kijker getrokken.

videomarketing bedrijf content

Waarom moet je als bedrijf kiezen voor videomarketing?

Het gebruik van online video marketing is erg populair bij zowel grote als kleine bedrijven maar ook bij freelance ondernemers. Misschien heb je vandaag zelf ook al éé, maar waarschijnlijk meer, online video’s bekeken. Tegen het einde van de week zullen dat er waarschijnlijk tientallen zijn.

Maak je nog geen gebruik van video’s voor jouw bedrijf? Dan is het nu het moment om hiermee te beginnen. Momenteel maakt meer dan 86% van de bedrijven gebruik van video’s als marketinginstrument. Ook beschouwt 93% van de marketeers video als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie.

Dat is tegenwoordig ook niet meer gek. Potentiële klanten zijn online te vinden en video’s trekken hun aandacht. Daarom is het van belang dat jouw bedrijf dit ook gaat doen.

Wat zijn de voordelen van video posts?

Veel bedrijven, waarschijnlijk ook je concurrenten, gebruiken video’s om hun publiek aan zich te binden en met ze in contact te komen. Hier wat interessante feitjes over het gebruiken van video content op je social media kanalen.

  • Zorgen voor meer betrokkenheid; 
  • Blijven langer zichtbaar op de feed van klanten; 
  • Vergroten het begrip van je product of dienst; 
  • Vallen meer op dan een tekst of afbeelding; 
  • Dienen als krachtig verkoopinstrument; 
  • Groeien in populariteit op social media kanalen; 
  • Scoren hoger in zoekresultaten op Google.

Hoe verhoogt video content de zichtbaarheid van jouw bedrijf op Google?

Google verwerkt meer dan 40.000 zoekopdrachten per seconde. Deze zoekmachine domineert de markt en geeft een eerlijk deel van de topresultaten. De meeste mensen die zoeken op Google, zullen dan ook klikken op een van de eerste resultaten op een zoekpagina

Dit creëert een kans om aanzienlijk meer aandacht te krijgen op Google als bedrijf zijnde. Gezien video’s relatief hoog scoren in Google is dit interessant om naar te kijken. Vooral als deze video’s goed getarget zijn of rijk aan informatie, afhankelijk van het gewenste publiek en de markt. 

Hoe zelf beginnen met videomarketing?

Videomarketing is uitgegroeid tot de leider in de content creation van de marketingwereld. Met videomarketing kunnen je content creëren die klanten graag willen zien en die waarde bieden. Hoe eerder je begint met video’s, hoe beter je succes op de lange termijn. 

Dus hoe kun je snel aan de slag en een beter resultaat boeken? Gebruik gewoon je smartphone. Dat is de meest toegankelijke troef voor het creëren van video-inhoud. Als een mobiele video goed genoeg is voor YouTube-supersterren, zal het waarschijnlijk ook goed genoeg zijn voor je eerste opnames van jouw bedrijf.

Videomarketing ideeën nodig?

Wanneer je ideeën nodig hebt voor de inhoud van je video, lees je hieronder enkele voorbeelden om mee te beginnen.

1. Demo video’s

Demo video’s of product video’s zijn korte, educatieve video’s die uitleggen hoe je product of dienst werkt. Benadruk alle belangrijke voordelen van je product of dienst en geef een call-to-action om kijkers aan te moedigen tot aankoop. 

Dit is een voorbeeld van een demo video, in dit geval voor een bedrijf dat HRM software systemen verkoopt:

2. Educatieve en how-to video’s

Video’s zijn een bijzonder aantrekkelijke manier om te leren hoe je iets online moet doen. Veel overheidsinstellingen gebruiken tegenwoordig ook how-to videos om processen of manieren van inloggen uit te leggen. Zet dus een video in om precies te laten zien hoe je je product/dienst gebruikt.

3. Video’s achter de schermen

Geef je potentiële klanten de kans om de mensen achter je bedrijf te ontmoeten en te begrijpen hoe je product wordt gemaakt. Authenticiteit is niet iets wat je moet proberen te faken. Het is een effectieve manier om een emotionele band met je publiek op te bouwen.

Zie hier een voorbeeld van een leuke ‘Behind the scenes’ van Everything Kitchens:

4. Q&A’s met experts

Niet alle inhoud hoeft vanuit je bedrijf te komen. Probeer vakmannen of experts in jouw vakgebied op te sporen en kijken of ze bereid zijn te gaan zitten voor een korte video met vragen en antwoorden over een specifiek onderwerp.

5. Testimonial video’s

Testimonial video’s zijn eigenlijk niets minder dan reviews van klanten op video vastgelegd. Dit type videomarketing kan helpen om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd vertrouwen op te bouwen.

Bekijk deze video van Epipheo met een voorbeeld hoe reviews te gebruiken in een video:

6. Event video’s

Staat jouw bedrijf deze week soms op een beurs of evenement? Laat dit zien! Je (potentiële) klanten zien graag dat je betrokken bent en jezelf laat zien aan de buitenwereld. Overigens, heb je ook nog kans dat klanten gemotiveerd raken je te bezoeken op het evenement.

Is de kwaliteit van mijn video content goed?

Door de snelle groei van video marketing neemt ook de kwaliteit van de content toe. Een tijd geleden kon je vaak zien dat bepaalde video’s op een zolderkamer waren opgenomen en er een beetje amateuristisch uitzagen. Tegenwoordig neemt de videokwaliteit steeds toe en kan bijna iedereen een professioneel ogende video maken.

Daarnaast zijn er hele makkelijke videomarketing softwaretools zoals Promo.com en Vimeo Pro. Veel van deze tools, van gratis tot betaald, stellen iedereen in staat om goed uitziende, professionele video’s te creëren.

  • Promo.com: (voorheen Slide.ly) is een populaire videomaker en een cloud-gebaseerde video creation service. Deze service maakt het mogelijk om gemakkelijk video’s te maken met templates en tools. Dit alles vanuit een online opslag met video’s, foto’s, videoclips en muziek.
  • Vimeo Pro: Deze abonnementsvorm van Vimeo is speciaal voor bedrijven. Bedrijven krijgen toegang tot 50 GB aan opslag en geavanceerde statistieken van videos. Het is gemakkelijk om je video om te zetten naar HD, een logo in te voegen en hun content en ideeën te gebruiken ter inspiratie en als hulp.

Hulp nodig bij online videomarketing?

Het maken van goede video content voor jouw bedrijf vergt wat van je energie, creativiteit en tijd. Heb je deze momenteel zijn niet? Dan kunnen wij je helpen bij het opstellen van een content en marketing strategie.

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk van de website van Timmermans Media of neem snel contact op via info@timmermansmedia.nl

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Jessie Vullings

Jessie Vullings

Hi! Ik ben Jessie, wat leuk dat je mijn artikel hebt gelezen! Naast het schrijven van blogs ben ik freelance Digital Marketeer. Ik help je graag bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van je bedrijf door het toepassen van verschillende marketingstrategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.