Conversieverhogende content schrijven met deze 4 tips!

conversieverhogende content
Leestijd: 8 minuten

Conversieverhogende content is belangrijk om meer klanten en omzet te genereren. Veel bedrijven willen juist zo veel mogelijk bezoekers op hun website krijgen. De gedachte is dat het aantal conversies dan vanzelf zal stijgen. Dat is ook wel zo, maar er is een manier die nog veel beter is.

Wat is er mis met ‘gewone’ content?

Het is je misschien nog onduidelijk waarom conversieverhogende content nou zo belangrijk is. Is er dan wat mis met normale content? Nee, dat niet. Volgens ons is het belangrijkste van content dat het waarde biedt aan de lezer. We noemen deze strategie ook wel value first. Het idee hierachter is dat, wanneer je waarde biedt in je content, bezoekers dit zullen waarderen en fan worden.

copywriting

De content die je bijvoorbeeld in een blog deelt, is gratis. Als deze content zo goed is dat mensen hier eigenlijk zouden voor willen betalen, ben je binnen. Het is dan voor iedereen duidelijk dat je waarde van hoge kwaliteit biedt. Dat zullen bezoekers dan ook van jouw producten verwachten, waardoor het verkopen van producten en diensten een stuk makkelijker gaat.

Echter zullen bezoekers nog steeds zelf die stap tot aankoop moeten maken. En daar zul jij ze een beetje bij moeten helpen. Dat doe je met conversie verhogende content. We bedoelen met conversieverhogende content niet per se het schrijven van marketing teksten. Natuurlijk probeer je met de tekst wel wat te verkopen, maar het moet wel op een juiste manier gebeuren. Zo’n tekst kan op je website staan, maar het is ook belangrijk om je e-mailteksten te optimaliseren voor conversies.

Waarom is conversieverhogende content belangrijk?

Conversieverhogende content wordt ook wel copy genoemd. Misschien klinkt copywriting je bekender. Het is erg belangrijk om gebruik te maken van conversieverhogende content. Je kunt namelijk wel waardevolle content aanbieden, maar wanneer je lezers niet aanzet tot een aankoop, zal het verkopen van je producten en diensten lastig gaan.

Hoe moet een lezer weten dat ze wat kunnen kopen als jouw tekst puur en alleen informatie bevat? Het is echter niet de bedoeling om een tekst te schrijven waarin je een marketing praatje houdt. We vertellen je graag hoe je zelf het best een conversieverhogend artikel kunt schrijven.

Met deze tips schrijf je zelf conversieverhogende content

Ben je van plan om zelf conversieverhogende content te schrijven? We willen je dan graag nog een aantal tips meegeven. Copywriting is namelijk meer dan het schrijven van content.

Het allerbelangrijkste is misschien wel dat je lezers niet het gevoel moet geven dat jij ze wat verkoopt. Daarnet zei ik nog dat je juist wel moet proberen om jouw producten of diensten via jouw tekst te verkopen. Hoe zit dat dan?

Tip 1: Biedt je product of dienst subtiel aan

content schrijven

Dat is nou precies de kunst van copywriting. Niemand wil namelijk dat hem of haar iets verkocht wordt. Daarom heeft iedereen ook een hekel aan sales-mensen die je via de telefoon wat proberen te verkopen. Houdt dat ook in gedachten wanneer je een tekst schrijft. De nadruk van de tekst ligt namelijk nog steeds op het bieden van waardevolle content. Echter is het de bedoeling dat je een probleem schetst, waar jij verschillende oplossingen voor hebt.

Vervolgens is een van deze oplossingen jouw product of dienst. Op deze manier bestaat 95% van de tekst uit waardevolle content, en 5% uit het aanbieden van jouw product of dienst. Daarbij biedt je jouw product ook nog eens op een veel betere manier aan. Het is namelijk onderdeel van de tekst en het probleem dat de lezer heeft. De kans is zo veel groter dat de lezer ook daadwerkelijk gebruik zal maken van jouw product of dienst.

Tip 2: Schets een probleem en geef vervolgens een oplossing

We hadden het er net al over. Het is belangrijk om het te hebben over het probleem dat de lezer ervaart. Op deze manier creëer je een band tussen jou en de lezer. Je hebt namelijk hetzelfde probleem, alleen heb jij ondertussen al een oplossing gevonden voor het probleem. De lezer heeft dat helaas nog niet.

Maar gelukkig kun jij de lezer uitleggen hoe jij het probleem hebt opgelost. Je neemt de lezer als het ware dus mee. Het is verstandig om een aantal oplossingen te bieden, en jouw product of dienst hier tussen te zetten. Het kan natuurlijk zijn dat de lezer niet een product of dienst wil aanschaffen. Je wil daarom ook zulke lezers met je tekst opvangen. Zo blijf je aan iedereen waarde bieden.

In onderstaande video worden ook een aantal waardevolle copywriting-tips gegeven. Onder deze video gaat onze content nog verder.

Tip 3: Doe onderzoek naar de lezer

Om erachter te komen wat het probleem van de lezer is, doe je goed onderzoek naar de lezer. Het is de bedoeling dat je de lezer zo goed mogelijk begrijpt. De tekst die je vervolgens gaat schrijven, sluit dan naadloos aan op de eigenschappen van de lezer.

Doe je dit niet? Dan zal de lezer zich niet herkennen in wat jij hebt geschreven, en is de kans groot dat je voor de verkeerde doelgroep een tekst hebt geschreven.

Ook degelijk zoekwoordenonderzoek valt hieronder. Wanneer je weet wat jouw lezer zoekt, kun je op basis hiervan de juiste zoekwoorden kiezen. Zo weet je zeker dat de tekst die je schrijft, door de juiste mensen gevonden wordt in zoekmachines.

Tip 4: Blijf oefenen met het schrijven van content

Het schrijven van conversverhogende content vergt wat tijd en moeite. Je zult veel moeten oefenenen om zo uiteindelijk de beste content te kunnen schrijven. De eerste teksten die je schrijft zijn altijd het slechtst. Blijf daarom oefenen, zodat de content die je schrijft iedere keer beter wordt.

Na een tijdje zul je zelf in de gaten krijgen dat het iedere keer beter gaat. Dit ga je ook zien in de resultaten van de content.

Conversieverhogende content laten schrijven?

Het is natuurlijk ook mogelijk om conversieverhogende content te laten schrijven door iemand die hier meer ervaring in heeft. Dat kan een hoop tijd en geld schelen. Een investering in goede content kun je later makkelijk dubbel en dwars terugverdienen.

Wil je jouw conversieverhogende content laten schrijven door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Picture of Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.