Waarvoor kun je WordPress gebruiken? Dit zijn de 4 mogelijkheden!

wordpress
Leestijd: 8 minuten

WordPress is het bekendste CMS die momenteel beschikbaar is. Een contentmanagementsysteem (CMS) is een softwaretoepassing om websites te maken. De bedoeling van een CMS is ​om het maken van een website zo eenvoudig mogelijk, zonder veel technische kennis op het internet ​te publiceren. 

​WordPress is een content management systeem waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze een website en/of webshop kan opbouwen, wijzigen of uitbreiden zonder dat daar technische kennis aan de achterkant voor vereist is. 

Kortom, WordPress gebruiken is een zeer goede optie wanneer jij een website wilt maken voor jouw bedrijf. Dit is mogelijk voor allerlei verschillende doeleinden. Wij beschrijven hier 4 mogelijke doelen die met WordPress eenvoudig en snel te bereiken zijn!

Weet jij nog niet zo goed wat WordPress is? Dan kun je het beste even onderstaande video bekijken. Hier wordt binnen enkele minuten duidelijk uitgelegd wat WordPress is en hoe dit CMS-systeem werkt.

Wat is WordPress? Een korte uitleg over de basis

WordPress logo

Voordat we de 4 mogelijke doelen met WordPress gaan beschrijven, willen we het eerst nog even kort hebben over waarom nou WordPress gebruik en niet een ander CMS? 

WordPress Thema’s

​De standaard vormgeving die WordPress aanbiedt geeft weinig (eigenlijk geen) voldoening. Maar het mooie van WordPress is dat je deze zeker niet hoeft te gebruiken om je doelen te behalen. Door middel van thema’s is de opmaak van pagina’s aan te passen​. WordPress biedt heel veel verschillende (gratis) thema’s, hierdoor zal er altijd een thema tussen zitten dat jouw interesse wekt. Zo kan je er dus vrij zeker van zijn dat er thema zijn die bij jouw (bedrijf) passen!

WordPress plug-ins

WordPress biedt ook talloze plug-ins aan, zowel gratis als betaald. Deze plug-ins voegen allerlei functies aan ​je website toe. De ​plug-ins ​maken het mogelijk je website helemaal op maat te maken. Alle functies die je ziet op WordPress websites ​worden door plug-ins mogelijk gemaakt. ​Specifieke ​functies kunnen bijvoorbeeld zijn: ​beveiligen tegen spam, social sharing, interactie met lezers, formulieren en zo nog veel meer!

​Plug-ins stellen de ​website bouwers ​in staat om allerlei nieuwe mogelijkheden/functies toe te voegen aan een website. 

WordPress Widgets

Widgets zijn kleine functionaliteiten waarmee je allerlei zaken aan je pagina’s toe kan voegen. Zo bouw je heel simpel een pagina op en kan je zonder verstand te hebben van coderen, toch een mooi slideshow van foto’s toevoegen, of bijvoorbeeld een contactformulier. Zo zijn er dus genoeg mogelijkheden om je pagina’s binnen je website op te bouwen.  

Blog schrijven WordPress

Waarvoor kun je WordPress gebruiken? Dit zijn de 4 mogelijkheden!

Met WordPress kan je dus vrijwel elk doel bereiken. Een representatieve website om je dienst(en) te uiten. Producten verkopen via en webshop, blogs schrijven, affiliate marketing. Wij laten je zien hoe WordPress te gebruiken is voor bovenstaande doelen. 

Mogelijkheid 1: Verkoop je diensten met een WordPress website

Met een representatieve website toon je je bedrijf en diensten aan de hele wereld. Met WordPress maak je het bouwen van een complete en aantrekkelijke website mogelijk. Door de bovenstaande basis functionaliteit wordt het bouwen van een professionele website een stuk makkelijker. Hieronder tonen we een aantal tips die je kunt gebruiken:

Gebruik een on page builder plug-in

Met een on page builder plug-in kan je direct op een pagina de pagina bouwen. In de standaard pagina builder van WordPress, zie je niet direct hoe de pagina eruit ziet. Met een on page builder dus wel. Een voorbeeld van een on page builder plug-in voor WordPress is Elementor

Haal informatie uit externe blogs en video’s

woocommerce

Het maken van een website met WordPress is een stuk makkelijk dan de meeste andere CMS. Toch blijft het maken van een professionele website een specialisme dat je toch echt zal moeten leren. Op internet zijn veel blogs en video’s te vinden over hoe je een professionele website maakt in WordPress. Bij Timmermans media vind je ook veel blogs over het gebruik van WordPress, deze vind je hier.

Mogelijkheid 2: Verkoop je producten met een WordPress webshop

Om je producten online te verkopen heb je altijd een webshop nodig. Een professionele en goed werkende webshop is ook met WordPress te bouwen. Ook hierbij geldt, het maken van een webshop is een specialisme apart, en dus zal je veel informatie moeten opdoen. WordPress heeft een eigen plug-in waarmee je een webshop kan koppelen aan je website: WooCommerce. Met WooCommerce kan je gemakkelijk je producten op de webshop uploaden om deze vervolgens online te verkopen. 

Mogelijkheid 3: Bloggen met WordPress

WordPress is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die hun blogs online willen zetten. Ondertussen heeft WordPress zich zo uitgebreid dat vrijwel alle doelen te bereiken zijn met WordPress. Blogs kan je makkelijk uploaden in WordPress en overzichtelijk indelen in categorieën. Zo creëer je een overzichtelijke website waarin verschillende blogs gepost staan. 

Met WordPress kunnen er tags toegevoegd worden aan elke blog, zo kunnen bezoekers alle blogs over hun favoriete onderwerp snel lezen. 

Ook kunnen verschillende auteurs toegevoegd worden aan verschillende blogs. Zo kunnen dus meerdere blogauteurs samenwerken op 1 website. 

Mogelijkheid 4: Affiliate marketing via WordPress

Zoals eerder al beschreven kan via WordPress vrij simpel en snel een professionele website opgesteld worden. Ook kunnen er goed blogs gepubliceerd worden op een WordPress website. Door deze twee mogelijkheden te combineren kan affiliate marketing toegepast worden. 

Bij affiliate marketing betaalt een partij commissie aan andere partijen die klanten of bezoekers aanleveren. De affiliate deelt dus informatie over diensten of producten op zijn website en verdient geld of commissie bij elk bezoek of aankoop van het product of de dienst die aanbevolen wordt. 

Door een affiliate website op WordPress te lanceren, kan je voor verschillende partijen producten en of diensten verkopen. Jij plaatst content op jouw website die jouw bezoekers overtuigen om het product en/of dienst van een andere partij aan te schaffen. Met dit businessmodel is zonder het aanbieden van een product en/of dienst toch een bedrijf te runnen en dus geld te verdienen. Zo omzeil je dus de verantwoordelijkheid van het beheren van producten en/of diensten. 

Wil je een WordPress-website laten maken?

Vind je het lastiger dan gedacht? Dat kunnen wij ons voorstellen. Natuurlijk proberen wij alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen in deze blog, maar het kan gebeuren dat het gewoon niet lukt om je doel te behalen met WordPress.

Wil je jouw WordPress website laten maken door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Picture of Nick Kiburg

Nick Kiburg

Hallo, ik ben Nick Kiburg. Ik ben veel bezig met de laatste trends en ontwikkelingen binnen de online marketing- en e-commerce branche. Mijn passie is om andere van (extra) informatie te voorzien in informatieve blog posts, deze zal je dan ook veel van mij tegen komen! Ik sta er dan ook altijd voor open om hierover in gesprek te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.