Hoe krijg je meer likes op Instagram? 6 tips die werken!

hoe krijg je meer likes op instagram
Leestijd: 8 minuten

Instagram is steeds belangrijker. Voor zowel bedrijven als consumenten. Maar hoe krijg je meer likes op Instagram? Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om gratis meer likes op Instagram te krijgen. En dat is iets dat veel mensen niet weten.

Daarom leg ik je uit hoe je meer likes op Instagram krijgt. Deze tips werken zowel bij persoonlijke pagina’s als zakelijke Instagram pagina’s. Natuurlijk moet je de tips wel de kans geven, omdat de groei van een Instagram pagina altijd tijd kost.

Hoe krijg je meer likes op Instagram?

Krijg je geen likes meer op Instagram? Of wordt de content die je plaatst niet goed gevonden? Dat kan een probleem zijn wanneer je bijvoorbeeld een zakelijk Instagram account hebt. Maar hoe krijg je meer likes op Instagram? Wanneer je dat niet weet, is dat misschien een nog wel groter probleem.

Gratis meer likes op Instagram krijgen is helemaal niet zo moeilijk. Zolang je je aan een aantal punten houdt en het consistent blijft volhouden, krijg je vanzelf meer likes op Instagram. We raden je daarom aan om gebruik te maken van onderstaande tips.

Tip 1: Creëer unieke en waardevolle content

Wanneer je wilt weten hoe je meer likes op Instagram krijgt, is het belangrijk om te weten dat je unieke en waardevolle content moet maken. Instagram staat vol met content. Daarom zul je jezelf moeten onderscheiden. Biedt dus waarde in de content die je plaatst.

meer likes instagram gratis

Maar wat is dan uniek en waardevol? Om hierachter te komen kun je het beste onderzoek doen naar je doelgroep, om erachter te komen wat ze graag op Instagram zien. Vervolgens doe jij er alles aan om deze content op een unieke manier aan te bieden, zodat jouw Instagram pagina anders is dan de rest.

Tip 2: Zorg ervoor dat foto’s professioneel gemaakt worden

Het oog wil ook wat. Daarom is het belangrijk dat de foto’s die je post mooi zijn. De afbeeldingen moeten er scherp, helder en duidelijk uitzien. Zorg er daarom voor dat de foto’s professioneel gemaakt worden. Dat betekent niet dat je per se een dure camera nodig hebt, want je kunt ook met een telefoon professionele foto’s maken.

Gebruik na het maken van de foto’s filters over de afbeeldingen. Het is belangrijk om hier consistent te zijn: gebruik een huisstijl dus over alle afbeeldingen, en niet alleen bij een enkele.

Tip 3: Plaats jouw post op het juiste moment

Weet jij al wanneer je moet posten op Instagram? Kom er achter wanneer jouw doelgroep gebruik maakt van Instagram. Vervolgens post je jouw content op het moment dat jouw doelgroep ook op Instagram zit. De kans dat jouw post bovenaan komt, is dan het grootst. Dit vergroot natuurlijk ook de kans op meer likes.

Tip 4: Gebruik de juiste hashtags

Wanneer je een website hebt, wil je dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines als Google of Bing. Hiervoor past je SEO toe. Je optimaliseert de website dan voor de zoekmachines.

Jouw pagina kun je ook optimaliseren voor de zoekfunctie van Instagram. Dat doe je door de juiste hashtags te gebruiken. De juiste hashtags zorgen er namelijk voor dat jouw doelgroep je posts snel kan vinden.

Doe onderzoek naar welke hashtags jouw doelgroep gebruikt en waar ze naar zoeken. In het beste geval zijn dit hashtags met weinig competitie, zodat je makkelijk bovenaan komt te staan met de content die je post.

likes instagram

Tip 5: Toon je pagina op verschillende plaatsen

Meer likes op Instagram gratis krijgen is dus eigenlijk niet zo moeilijk. Wanneer je bovenstaande tips toepast, wordt het namelijk al een stuk makkelijker. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je jouw Instagram pagina promoot.

Koppel daarom sowieso je Instagram pagina aan al je andere social media accounts. Ook kun je vanaf bijvoorbeeld Twitter en Facebook refereren naar je Instagram pagina. Natuurlijk moet je dit ook op je website doen. Hoe meer traffic er naar je Instagram pagina’s komt, des te meer volgers en likes je zult ontvangen.

Top 6: Maak gebruik van influencers

Als laatste tips willen we je meegeven dat je ook gebruik van influencers kan maken. Door influencers te vinden die je pagina promoten, kun je een stuk meer traffic op je account krijgen. Jouw Instagram pagina laten promoten door influencers hoeft niet heel duur te zijn.

Op LinkPizza kun je bijvoorbeeld al voor enkele tientallen euro’s influencers vinden die jouw pagina willen promoten. Hier kun je zelf influencers vinden op LinkPizza.

Natuurlijk zul je er wel voor moeten zorgen dat jouw pagina er goed uitziet voordat je dit doet. Het kost je anders geld, terwijl je pagina nog niet is geoptimaliseerd voor het krijgen van meer likes. Dit is dus een middel dat je pas gebruikt wanneer je de andere tips hebt toegepast.

Likes kopen op Instagram: een goed idee?

Je hoort steeds vaker verhalen over mensen en bedrijven die volgers kopen op Instagram. Echter is het ook mogelijk om likes te kopen op Instagram. Maar is dat nou wel zo verstandig? Het ligt er maar net aan, als is het in de basis niet bepaald zinnig.

Want wat heb je aan nep-likes? Uiteindelijk heb je een bepaald doel met je Instagram pagina. Bedrijven willen bijvoorbeeld hun producten of diensten verkopen via Instagram. Wat dragen nep-likes bij aan het behalen van deze doelstelling?

Het is verstandiger om ervoor te zorgen dat je meer organische likes krijgt. Natuurlijke likes zeggen namelijk veel over jouw Instagram pagina. Een Instagram pagina die veel likes krijgt, doet het goed. De juiste doelgroep wordt aangesproken, en de volgers zijn blij met de content die wordt gepubliceerd.

Likes kopen op Instagram kan daarnaast ook alleen maar een verkeerd beeld oproepen. Wanneer een pagina 200 volgers heeft, en er op de posts 3000 likes zijn binnengekomen, roept dat natuurlijk vragen op. Dat kan namelijk niet. Mensen zullen al snel in de gaten hebben dat de likes zijn gekocht, waardoor minder mensen je Instagram pagina zullen waarderen.

Zullen wij voor meer likes op jouw Instagram zorgen?

Meer likes op Instagram gratis krijgen kost veel tijd en moeite. Deze tijd wil je misschien liever aan andere zaken besteden. Daarom kun je jouw Instagram onderhoud uitbesteden. Wanneer je dit laat doen door iemand met de nodige ervaring, kan het juist meer opleveren dan dat het in werkelijkheid kost.

Timmermans Media weet hoe je meer likes op Instagram krijgt. Dit doen we niet door Instagram likes te kopen, maar op een natuurlijke manier. Ook weten we hoe je meer volgers op Instagram krijgt.

Wil je jouw Instagram pagina laten beheren door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

5 reacties

 1. Beste timmermans media,

  Wij zijn druk bezig met onze instagram en maken elke dag verschillende posts, maar toch blijven onze aantal likes op posts zeer laag vergeleken met onze volgers, ons ig account heet Cyclegifts, Heb jij nog wat tips voor ons? ik hoor het graag

  Groeten Cycle Gifts

 2. Leuk stuk.
  Ondanks dat ik het voor mijn gevoel goed doe blijven de likes en volgers erg achter.
  In vergelijking met andere fotografeer (zoals ik) krijgen die veel meer likes e.d.
  Enige idee waar het dan toch mis gaat?

  Mijn Instagram gebruikersnaam is Oscarlammers.nl

  1. Hoi Oscar,

   Je maakt mooie foto’s, daar ligt het niet aan 😉 Ook zie ik dat je een professionele bio hebt opgezet, veel hashtags gebruikt en een huisstijl hebt over je hele tijdlijn.

   Misschien zou je jouw Instagram pagina eens wat persoonlijker kunnen maken door meer van jouw werk te laten zien – Hoe ziet een fotoshoot eruit? Hoe bereid jij je voor? Wat is voor jou belangrijk? Wat wil jij overbrengen? Wat is jouw drive?

   Nu laat je vooral je mooie werk zien, terwijl ik eigenlijk niet weet wij jij bent. Door het op deze manier wat persoonlijker te maken zal het makkelijker worden om mensen aan je te binden. Het aantal likes en volgers zal dan vanzelf groeien 🙂

   Veel succes!

   Groetjes,
   Matt

 3. Hee Matt,

  Mooi artikel waar ik zeker wel wat aan heb. Bij mij blijven de likes ook echt achter. Wat zou ik hierin kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.