Is Instagram volgers kopen veilig?

Instagram volgers kopen veilig
Leestijd: 11 minuten

Is Instagram volgers kopen veilig? Social media is ontzettend populair. Zelfs als bedrijf kom je hier niet meer onderuit. Er zijn dan ook bijna geen bedrijven meer te vinden die geen Instagram-pagina hebben. En mochten ze die niet hebben, dan lopen ze toch écht achter de feiten aan.

Veel bedrijven willen er dan ook professioneel uitzien op social media. Zo is het belangrijk om veel volgers te hebben, zodat je serieus genomen wordt. Toch kan het soms best lang duren om veel volgers op Instagram te krijgen. Gelukkig is er een snellere manier, en dat is het komen van volgers. Maar is Instagram volgers kopen wel zo veilig? Dat leggen wij je in dit artikel uit.

Waarom zijn Instagram volgers belangrijk?

Veel bedrijven willen er professioneel uit zien. Ook op social media. Wanneer iemand op Instagram naar een bedrijf of merk zoekt, en op een pagina uitkomt met maar 20 volgers, dan kan de bezoeker gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van het bedrijf. Helemaal wanneer de concurrenten duizenden volgers hebben.

Dat is ook een beetje het gevoel dat veel bedrijven op Instagram met weinig volgers hebben. Ze willen niet achterlopen op de concurrentie. Het is daarnaast ook echt zo dat mensen een bedrijf minder vertrouwen wanneer ze veel minder volgers dan de concurrentie hebben. In combinatie met een Instagram pagina die helemaal niet actief is, kan dit in sommige markten funest zijn.

Het is voor veel bedrijven dan ook belangrijk om ‘beter’ te zijn dan de concurrentie, door meer volgers te hebben. Op deze manier lijkt het alsof ze veel meer fans hebben dan de concurrentie.

Instagram volgers kopen veilig
Instagram is een belangrijk platform voor bedrijven

Snelle oplossing: Instagram volgers kopen!

Er zijn genoeg mensen die zich bewust zijn van het probleem dat bedrijven meer volgers willen. Daar is dus dan ook een hele business in. Op internet zijn er genoeg websites waar je Instagram volgers kunt kopen.

Zo koop je bij eenstapvoor.nl al 100 volgers voor €3.99. Het loopt op tot maximaal 10.000 volgers voor €140.64. Zoals je ziet is dat eigenlijk heel goedkoop. Het kan namelijk jaren duren voordat je 10.000 organische volgers hebt. En voor nog geen 150 euro krijg je het in 1 dag.

Om de Instagram volgers te kopen, kies je eerst het gewenste pakket en geef je aan wat de gebruikersnaam van je Instagram account is. 10 minuten na betaling krijg je de eerste volgers, en binnen 24 uur zijn alle volgers afgeleverd.

Maar het kan nog goedkoper. Op Gebruikersnamen.nl kun je Instagram volgers kopen waarbij je €99,99 betaald voor 10.000 volgers. Ook hier kies je hoeveel volgers je wilt kopen, waarna je jouw gebruikersnaam invoert en betaald.

Instagram volgers kopen, is het veilig?

De websites die de Instagram volgers verkopen beweren dat het kopen van volgers veilig is. Als gevraagd wordt of Instagram volgers kopen veilig is, beweert Eenstapvoor:

Zonder enige twijfel: Instagram volgers kopen bij Eenstapvoor is veilig omdat wij geen wachtwoord nodig hebben om een levering te kunnen doen.  U kunt met een gerust hart Instagram volgers kopen!

Eenstapvoor

Natuurlijk is het op die manier veilig. Ze zullen niet je Instagram-account hacken zolang je geen wachtwoord doorgeeft. Wanneer zo’n dienst wel om je Instagram wachtwoord vraagt, moet je dit natuurlijk nooit doen. Dat is namelijk helemaal niet nodig om nep Instagram volgers te krijgen.

Interactie op Instagram

Wanneer je Instagram volgers koopt krijg je eigenlijk ook altijd daadwerkelijk de aangegeven hoeveelheid volgers. Daar hoef je je dus geen zorgen voor te maken. Waar je je wel zorgen over zou kunnen maken is de betrouwbaarheid van je Instagram pagina.

Het belangrijkste van digital marketing op social media is interactie met je volgers. De volgers die je hebt, zijn pas interessant wanneer je ze iets laat doen. Stel dat je 500 organische volgers hebt, maar deze liken nooit je bericht, of gaan nooit naar je website als je dat vraagt (omdat er bijvoorbeeld een aanbieding is). Wat heb je dan aan die volgers? Zakelijk gezien heb je er dan helemaal niks aan.

Je zult daarom moeten weten hoe je interactie tussen je Instagram pagina en je volgers opbouwt. Door dit op de juiste manier te doen, kun je je volgers laten doen wat jij ze vraagt. Een trouwe achterban op Instagram kan heel veel opleveren.

Het juiste voorbeeld

Laten we een voorbeeld geven. Iedere artiest heeft een Instagram pagina. Ook oudere artiesten zoals Paul McCartney. Op dit moment heeft hij 3,2 miljoen volgers op Instagram. In zijn bio roept hij zijn volgers al op om hem een berichtje te sturen. Dit is dus al de eerste vorm van interactie. Een echte fan zal natuurlijk een berichtje sturen.

Instagram interactie met volgers
Paul vraagt zijn fans om hem een berichtje te sturen

Ook geeft hij regelmatig een Q&A in zijn live stories. Fans smullen hiervan en zullen dan ook zeker meedoen wanneer ze de kans krijgen een vraag aan hem te stellen die vervolgens live beantwoord wordt.

Daarnaast weet hij wie zijn volgers zijn. Op iedere feestdag wenst hij zijn volgers een fijne dag. Ook wanneer het bijvoorbeeld een nationale feestdag in Mexico is. Opnieuw een interactie met zijn Mexicaanse fans, die zich in dat geval ook erg bijzonder zullen voelen.

Instagram interactie met volgers
Dit is hoe je interactie opbouwt met je volgers

Wanneer Paul McCartney een nieuw album uitbrengt, zal hij dit natuurlijk promoten op Instagram. Omdat hij al zo veel interactie heeft met zijn volgers, hebben die een speciale band opgebouwd. Wanneer hij dan vraagt om zijn nieuwe album te kopen, gaat een groot gedeelte van zijn volgers dat natuurlijk doen.

Het verkeerde voorbeeld

Stel dat het tegenovergestelde de werkelijkheid was. Wanneer Paul McCartney alleen maar berichten post over een optreden dat hij heeft gehad, de nieuwe merchandise die is uitgekomen en een nieuw album dat eraan komt, is er totaal geen interactie met zijn volgers. Hij vertelt dan alleen maar wat hij wil vertellen. De kans dat volgers zijn nieuwe album gaan kopen is dan een stuk kleiner. Er is namelijk helemaal geen interactie geweest tussen hem en zijn volgers, en daardoor is er ook geen speciale band opgebouwd.

Is Instagram volgers kopen wel zo veilig voor je betrouwbaarheid?

Je kunt dus wel veel volgers hebben, maar wanneer je hier geen interactie mee hebt, heb je hier simpelweg niks aan. De volgers die je koopt, zullen echt geen producten of diensten van je bedrijf afnemen.

Daarnaast kan het kopen van volgers juist als erg onbetrouwbaar overkomen. Wanneer een Instagram pagina met 10.000 volgers op ieder bericht maar 56 likes krijgt, klopt dit natuurlijk niet. Je hebt dan een interactie ratio van maar 0,56%. Voor een Instagram pagina met 10.000 (echte) volgers is het normaal om een interactie ratio van gemiddeld 5,4% te hebben. En echte Instagram gebruikers hebben ook wel in de gaten dat er dan iets niet klopt. Het vertrouwen in je bedrijf of merk zal dan ook achteruit gaan.

Zorg er dus voor dat je op een natuurlijke manier je Instagram volgers opbouwt. Er zijn namelijk genoeg manieren om dit te doen. Natuurlijk zal het wat langer duren, maar op de lange termijn heb je hier veel meer aan.

Instagram followers
Instagram followers kopen werkt je betrouwbaarheid tegen

Straf van Instagram

Op het moment dat je binnen 24 uur ineens een paar duizend volgers uit verschillende landen krijgt, gaat er natuurlijk ook een belletje bij Instagram rinkelen. Wanneer het gaat om maar 100 nep-volgers, zal Instagram niks opmerken, maar wel wanneer het gaat om minimaal enkele honderden nep-volgers.

Instagram kan in dat geval een shadow ban opleggen. Op dit moment worden je berichten, zonder dat je het in de gaten hebt, niet meer getoond aan Instagram gebruikers die je niet volgen. Normaal gesproken zouden zij je posts kunnen vinden door te zoeken op een hashtag of locatie. Met een shadow ban worden je berichten hier niet meer getoond. Lees bijvoorbeeld hier maar eens wat dat met het Instagram account van Strongville heeft gedaan:
https://www.strongville.nl/hoe-kopen-volgers-instagram-keihard-verpestte/

Zullen wij het anders even voor je doen?

In het verleden hebben we al een blog geschreven met tips voor meer volgers op Instagram. Wanneer je dit helemaal zelf gaat doen, kan je dit veel tijd kosten. En die tijd kun je veel beter besteden aan waar je écht goed in bent.

Wil je meer Instagram volgers met hulp van Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

2 reacties

 1. Ik heb wel eens volgers gekocht. Dat was zeer goedkoop en net echt heeft nu toe alleen maar goed gedaan op mijn instagram…

  1. Hoi Hans!

   Toch kunnen we het je niet aanraden. Op korte termijn kan dit goed uitpakken, maar op lange termijn gaat het vaak tegenzitten. In plaats daarvan kun je beter voor een long-term Instagramstrategie gaan. In ons e-book, dat je hier kunt downloaden, vertel ik je er meer over.

   Groetjes,
   Matt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.