Jouw Instagram laten beheren? Dit zijn alle mogelijkheden en kosten!

instagram laten beheren
Leestijd: 8 minuten

Zit je er over na te denken om je Instagram te laten beheren? Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom je je Instagram account zou laten beheren door iemand anders. We willen je graag meer vertellen over wat de voordelen en mogelijkheden kunnen zijn wanneer je het uitbesteed en wat de kosten hiervoor zijn.

Waarom je Instagram laten beheren door een andere partij?

Wanneer je een bedrijfspagina hebt op Instagram, heb je waarschijnlijk ook een bepaald doel met deze pagina voor ogen. Het kan zijn dat je meer brand awareness wilt creëren, mensen wilt entertainen of conversies en leads wilt genereren. In de meeste gevallen lijkt zoiets makkelijker dan het daadwerkelijk is. Het onderhouden van een Instagram pagina kan namelijk best veel tijd kosten, en er komt ook nog eens de nodige kennis bij kijken.

Hierdoor ben je iedere week misschien wel uren kwijt aan het bedenken van content, het maken van posts en het voeren van interactie met je volgers. En dan is het ook nog eens de vraag of je het wel op de juiste manier doet.

instagram account laten beheren

Social media uitbesteden kan daarom verstandig zijn. Je geeft het social media beheer voor Instagram uit handen aan een professioneel bedrijf dat weet hoe ze een Instagram account laten groeien en kunnen beheren. Vervolgens kun je zelf al je tijd en aandacht richten op de primaire werkzaamheden van jouw bedrijf. Je houd dan meer tijd over voor het leveren van je diensten en producten. Uiteindelijk kan het uitbesteden van Instagram juist geld opleveren, in plaats van dat het geld kost. Zie het dus als een verstandige investering.

Meerdere beheerders op 1 Instagram account, kan dat?

Wanneer je je Instagram account laat beheren door iemand anders, heb je nog steeds toegang tot je eigen account. Er kunnen namelijk meerdere beheerders actief zijn op 1 Instagram account. Zo kun je nog steeds zelf reageren op berichten die je via Instagram ontvangt, of zelf nog een bericht posten.

Wat zijn de mogelijkheden bij Instagram uitbesteden?

Er is veel mogelijk wanneer je je Instagram gaat uitbesteden aan een bedrijf. Timmermans Media heeft bijvoorbeeld ervaring met het beheren van verschillende Instagram accounts van bedrijven. Wij kunnen alle taken binnen Instagram ontnemen, zodat jij je focus op je eigen bedrijf kunt richten.

Instagram posts laten maken

Timmermans Media weet hoe vaak je moet posten op Instagram denkt mee in het creëren van nieuwe content en maakt vervolgens zelf de posts. Wij zorgen ervoor dat de foto’s er goed uit zien en voldoen aan de branding van je bedrijf, om zo professioneel mogelijk over te komen. Vervolgens schrijven wij zelf de beschrijving van de post en zorgen we ervoor dat volgers de gewenste handeling uitvoeren. Op deze manier kunnen volgers omgezet worden in leads en conversies.

Wij gebruiken de juiste hashtags voor je Instagram-posts. De juiste hashtags vergroten namelijk het bereik van een Instagram post. Hierdoor kunnen mensen die je pagina nog niet volgen berichten van jouw Instagram te zien krijgen.

Instagram account laten groeien

Natuurlijk wil je dat je Instagram pagina zo groot mogelijk wordt. Hoe groter een Instagram pagina is, hoe groter de kans op een conversie. Wij weten precies hoe we voor meer volgers op Instagram kunnen zorgen. Ook wanneer je je Instagram account wil laten groeien, maak je dus een goede keuze om je Instagram account te laten beheren door bijvoorbeeld Timmermans Media

Instagram uitbesteden; wat zijn de kosten?

Het laten uitbesteden van je Instagram account brengt kosten met zich mee. Bij Timmermans Media beheren wij al Instagram accounts vanaf 149 euro per maand. Voor het social media uitbesteden bieden we verschillende pakketten aan. Deze pakketten maken we alleen op maat. Het ene bedrijf is namelijk het andere niet. Daarom kan het voorkomen dat een pakket niet helemaal past bij de wensen die je hebt.

Neem contact op via info@timmermansmedia.nl om te weten te komen welke pakketten wij aanbieden en hoe we jou kunnen helpen met een van deze pakketten.

instagram laten beheren kosten

Je hele social media beheer uitbesteden

Naast Instagram kun je natuurlijk ook andere social media kanalen laten beheren door iemand anders. Wanneer je naast Instagram ook nog actief bent op Facebook, Twitter en LinkedIn, kan het veel tijd en moeite kosten om al deze kanalen te onderhouden.

Wanneer je je social media beheer bij iemand anders wilt neerleggen, kun je beter al je kanalen door hetzelfde bedrijf of persoon laten onderhouden. Het is belangrijk dat de boodschap die via social media wordt verspreid in lijn is met elkaar. Door social media kanalen door verschillende mensen te laten beheren, kan het gebeuren dat deze social media kanalen niet meer op een lijn zitten.

Hoe laat je al jouw social media kanalen groeien?

Social media kanalen kunnen elkaar erg ondersteunen. Zo kun je volgers op Instagram vragen om ook je pagina op Facebook te liken, en abonnees op YouTube vragen of ze je ook willen volgen op Instagram. Er zijn verschillende methodes die je hier voor kunt gebruiken. Een van de bekendste methode is de ‘weeggeef-actie’. Je kunt op bijvoorbeeld Instagram een actie opzetten waarbij je gratis een van je producten of diensten weg gaat geven. Volgers kunnen mee doen door je Instagram pagina te volgen, je Facebook pagina te liken en het bericht op Instagram te liken. Op deze manier verwijs je volgers van het ene social media kanaal naar het andere.

Het is dan ook belangrijk om op meerdere social media kanalen volgers te hebben. Mocht het ene kanaal ooit verdwijnen, heb je altijd nog genoeg volgers op het andere kanaal. Denk bijvoorbeeld aan Hyves. Veel bedrijven hadden hier een fan-base opgebouwd, en toen het platform verdween waren was de gehele fan-base verdwenen. Bedrijven die toen niet actief waren op andere social media kanalen, waren dus al hun volgers kwijt en konden weer opnieuw beginnen.

Zullen wij jouw Instagram account ook beheren?

Het zal nu duidelijk zijn dat het uitbesteden van Instagram veel voordelen en mogelijkheden heeft. Timmermans Media beheert al verschillende Instagram pagina’s van bedrijven, en zorgt er voor dat deze pagina’s iedere dag groeien. Zullen wij jouw Instagram pagina ook beheren?

Wil je jouw Instagram laten beheren door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Picture of Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.