Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

voordelen wordpress website
Leestijd: 7 minuten

WordPress is een van de meest gebruikte CMS-systemen van hedendaagse websites. Het staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit en de uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van websites. Maar wat zijn de andere voordelen van een WordPress website?

Niet alleen kleine websites maken gebruik van WordPress, maar ook steeds meer grote bedrijven kiezen hier voor. Helaas is WordPress niet in alle gevallen een oplossing, of willen sommige bedrijven uit principe liever geen WordPress website.

Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

Laten we het eens hebben over de voordelen van een WordPress website. Misschien kun je vervolgens zelf de keuze maken om ook te beginnen met WordPress!

WordPress is gratis

WordPress is een open-source CMS-systeem. Dit betekent dat iedereen het gratis kan downloaden, gebruiken of er iets aan kan veranderen. Wanneer je ergens voor betaald, mag je niet zonder toestemming wijzigingen aan het programma brengen.

Open-source betekend ook dat het gratis is. WordPress is hier te downloaden. Er is veel mogelijk met WordPress zonder er extra geld aan uit te geven. Toch zijn er ook veel betaalde functies om je website uit te breiden en nog mooier te maken.

Een van de meest gebruikte ‘page builders’ is Elementor. Met de gratis versie kun je makkelijk websites bouwen. De Pro-versie heeft veel meer functies. Het is slim om voor jouw website te kijken wat je nodig hebt. Soms kan het meer opleveren door geld te investeren in betaalde functies voor WordPress.

WordPress websites zijn makkelijk te onderhouden

WordPress staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid. Iedereen kan (na een simpele uitleg) een WordPress website onderhouden. Berichten plaatsen, wijzigen of verwijderen is erg simpel. Teksten aanpassen? Dat kan in 2 minuten gebeurd zijn. Dat is een van de grootste voordelen van een WordPress website.

Toch kan het ook slim zijn om het onderhoud uit te besteden. Een WordPress met een standaard thema en met weinig plugins is natuurlijk makkelijk zelf te onderhouden. Maar je gebruik van een op maat gemaakt design en wat ingewikkeldere plugins zoals Elementor Pro of WooCommerce? Dan scheelt het je veel tijd wanneer je dit uitbesteed.

Veel (gratis) plugins

WordPress heeft veel gratis plugins. Je kunt de functies van je website uitbreiden door middel van deze plugins. Zo kun je een website dus zoveel mogelijk functies geven als je wilt.

Dit is de top-10 meest gebruikt WordPress plugins:

 1. Yoast SEO
  Wil je je on-site SEO verbeteren? Dan moet je Yoast SEO hebben! Dit wordt gezien als de belangrijkste SEO-plugin voor WordPress.
 2. Contact Form 7
  Deze plugin zorgt ervoor dat je makkelijk contact-formulieren kunt toevoegen aan je website.
 3. Akismet Anti-Spam
  Akismet wordt standaard meegeleverd met de WordPress installatie. Je hoeft hem alleen te activeren. Akismet houd je website spam-vrij!
 4. W3 Total Cache
  Heb je een trage website? W3 Total Cache zorgt voor meer snelheid!
 5. Jetpack
  Jetpack zorgt voor de veiligheid en betere prestaties van je WordPress website.
 6. WooCommerce
  Dit is de meest gebruikte plugin in Nederland voor het maken van webshops.
 7. Really Simple SSL
  Really Simple SSL zorgt ervoor dat je website altijd over HTTPS (beveiligde verbinding) wordt getoond.
 8. Elementor
  Dit is de meest gebruikte page-builder plugin. Met Elementor kun je je website vormgeven.
 9. Wordfence
  Wordfence zorgt voor de veiligheid van je website, en bevat onder andere een anti-malware functie en beschermd de login pagina van je website.
 10. MailChimp for WP
  Met deze plugin kun je makkelijk een mailinglijst bijhouden! Handig wanneer je een sales funnel wil gebruiken.

WordPress is veilig

WordPress wordt gezien als een veilig CMS-systeem. Wanneer er problemen zijn met de beveiliging van WordPress websites komt dit meestal door plugins die niet ge-update zijn. Daardoor blijft er een ‘lek’ in de website zitten, en zo kunnen hackers een WordPress website binnenkomen.

Daarom is het belangrijk om plugins, thema’s en WordPress zo snel mogelijk te updaten als er een nieuwe versie beschikbaar is. Het wordt aangeraden om iedere 2 dagen je website te controleren op beschikbare updates.

Veel (gratis) templates en thema’s

Een van de andere voordelen van een WordPress website is dat je veel gratis templates en thema’s kan installeren. Zo kun je makkelijk zonder geld uit te geven je website online zetten.

Het enige nadeel aan deze standaard templates is dat veel websites van andere bedrijven hetzelfde design als jouw website hebben. Hierdoor kan een van je concurrenten dus hetzelfde design als jouw website gebruiken.

wordpress

Hoe zit het met de webhosting voor WordPress websites?

Eigenlijk hoef je maar twee soorten kosten te maken wanneer je een WordPress website gaat opzetten:

 • Domeinnaam
 • Webhosting

Er zijn verschillende aanbieders voor deze diensten. Het is verstandig om goed te kijken naar de verschillende aanbieders voordat je zomaar een keuze maakt. Wij raden twee aanbieders aan:

Het verschil in deze twee zit in de prijs en de kwaliteit. TransIp is wat duurder als Neostrada, maar de webhosting en klantenservice is erg goed. Neostrada is een stuk goedkoper, maar de kwaliteit van de webhosting (snelheid) en klantenservice zijn wat minder dan TransIp.

Als je het ons vraagt, zouden we je aanraden om voor TransIp te gaan. Wij zijn zelf tevreden klant van TransIp en hebben nog nooit problemen gehad.

Zullen wij een op maat gemaakte WordPress website voor je maken?

Om te voorkomen dat je hetzelfde design hebt als je concurrent, kun je er voor kiezen om een op maat gemaakte WordPress website te laten maken. Wij maken op maat gemaakte website die voldoen aan de wensen en eisen van jouw bedrijf.

Wij gaan graag met je in gesprek om je wensen te bespreken, waarna we vervolgens aan de slag gaan met een website die voldoet aan deze wensen. Omdat we veel verstand van conversie optimalisatie en SEO hebben, zal je website goed converteren en gevonden worden in zoekmachines als Google. We kunnen daarna ook nog eens voor het onderhoud zorgen, zodat je hier zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden!

Wilt je weten hoe wij het design van je website een boost kunnen geven? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.