Instagram beheer uitbesteden? Dit zijn 3 redenen waarom en hoe je het zou doen!

instagram beheer uitbesteden
Leestijd: 8 minuten

Instagram beheer uitbesteden kan veel voordelen voor jouw bedrijf opleveren. Zo scheelt het bijvoorbeeld ontzettend veel tijd wanneer jij je Instagram door een social media bureau laat beheren. Daarbij is een social media bureau ook nog eens ervaren in het beheren van Instagram accounts voor bedrijven.

We leggen je in dit artikel uit waarom Instagram beheer uitbesteden een slimme keuze is, hoe je dat voor elkaar krijgt en wat de prijzen zijn voor het uitbesteden van je social beheer.

Waarom je Instagram beheer uitbesteden?

Het uitbesteden van je Instagram beheer kan veel voordelen opleveren. We hadden het er net al over dat het veel tijd scheelt. En dat is misschien wel de belangrijkste reden. Het onderhouden van social media, en Instagram in het speciaal, kost erg veel tijd. Je bent namelijk niet alleen bezig met het maken van posts.

Reden 1: Instagram beheer kost veel tijd (en dus geld)

social beheer uitbesteden

Zo moet je bedenken wat je gaat posten, welke beschrijving en hashtags je gaat gebruiken, hoe je post er uit gaat zien en hoe je ervoor zorgt dat de post veel likes krijgt. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat het account een goede biografie heeft, het logo er aantrekkelijk uitziet en je in contact blijft met je volgers.

Vooral het laatste kan veel tijd kosten. Het is namelijk belangrijk om interactie op te bouwen. Hiervoor moet je reageren op de reacties van je posts en reageren op de berichtjes die je in je DM krijgt.

Al met al kost dat best veel tijd. En die tijd wil je misschien helemaal niet hieraan besteden. Wanneer je die tijd besteed aan je klanten, kun je waarschijnlijk veel meer voor elkaar krijgen. De kosten die je voor je Instagram account maakt, kun je op deze manier dubbel en dwars terugverdienen.

Reden 2: Je krijgt een professioneler Instagram account

Wanneer je jouw Instagram beheer gaat uitbesteden zal je Instagram pagina er veel professioneler uit gaan zien. Een social media bureau die ervaring heeft met Instagram beheer, weet namelijk hoe ze het onderhouden van je Instagram pagina moeten aanpakken.

Social media bureaus weten precies welke captions en hashtags jouw posts nodig hebben om zo de meeste en juiste mensen te bereiken. Het bereiken van de juiste doelgroep is namelijk ontzettend belangrijk op Instagram. Zij kunnen vervolgens ook alle posts zelf ontwerpen in de huisstijl van jouw business.

Reden 3: Meer klanten door social media beheer uitbesteden

Het uitbesteden van social beheer zal je uiteindelijk ook meer klanten geven. Doordat jouw socials beheerd worden door een professioneel bedrijf, hoef je jezelf ook niet meer bezig te houden met de interactie en het opzetten van campagnes en strategieën.

Het kan dus allemaal uitbesteed worden aan een social media bureau. En dat zorgt er allemaal voor dat je veel professioneler overkomt op Instagram. Natuurlijk is dat ontzettend goed voor je bedrijf. Het zal meer volgers, likes en klanten opleveren.

Een social media bureau dat weet hoe ze volgers kunnen omzetten in klanten is goud waard. Het zal echter wel even duren voordat je het resultaat zult zien. Dat komt doordat het tijd nodig heeft voordat een strategie werkt. In het begin is het een investering die je geld zal kosten, maar later zul je er de vruchten van plukken.

Hoe kun je jouw social media beheer uitbesteden?

Wil je jouw Instagram beheer gaan uitbesteden? Of zit je er aan te denken om al je gehele social media beheer uit te besteden? Dan kun je op zoek gaan naar een social media bureau dat weet hoe ze Instagram pagina’s moeten onderhouden. Er zijn veel ondernemingen die dit voor jou kunnen doen.

Om het juiste bureau te vinden, kun je het beste op zoek gaan naar verschillende bureaus via bijvoorbeeld Google. Vervolgens kijk je op de Instagram pagina’s van deze bedrijven om te kijken of je feeling hebt met wat zij doen.

Ziet hun feed er mooi uit, zijn de captions aantrekkelijk en voel je een vorm van interactie? Dan zou dat wel eens het perfecte social media bureau voor jou kunnen zijn.

Instagram beheer uitbesteden aan Timmermans Media

Instagram beheer uitbesteden aan Timmermans Media is geen slechte keuze. Wij hebben namelijk ervaring met het onderhouden van zakelijke Instagram pagina’s. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat het ontwerp van jouw posts en story’s aansluiten op jouw huisstijl en doelgroep. Vervolgens zorgen we ervoor dat de posts met de juiste hashtags en beschrijvingen online komen te staan.

Het draait bij ons vooral om het bereiken van de juiste doelgroep en jouw Instagram pagina professioneel neerzetten. Wij kunnen als social media bureau daarom veel ondersteuning bieden op het gebied van social beheer. Hieronder lees je meer over de prijzen.

social media bureau

Social media uitbesteden? Dit zijn de prijzen

De prijzen voor het uitbesteden van social media kunnen ontzettend variëren. Er zijn bureaus die jouw zakelijke Instagram pagina al voor enkele tientjes willen onderhouden. Ook zijn er bureaus die hier duizenden euro’s voor vragen. De vraag die je jezelf moet stellen, is of je voor duurkoop of kwaliteit gaat.

Wil jij je Instagram beheer uitbesteden aan Timmermans Media? Dan kun je het beste even een mailtje sturen naar info@timmermansmedia.nl. Vervolgens zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen en je meer vertellen over de mogelijkheden en prijzen.

Ga niet voor duurkoop…

Wanneer je enkele tientjes betaald voor het uitbesteden van je Instagram beheer, hoef je geen wonderen te verwachten. Je kunt in dat geval niet verwachten dat het bedrijf een mooie feed voor je zal ontwerpen. Of dat ze de juiste beschrijvingen en hashtags gebruiken. Vaak maken dit soort bedrijven gebruik van standaard gratis stock-foto’s. Niet erg uniek en origineel dus.

Maar kies voor kwaliteit!

Echter kun je voor een paar honderd euro per maand al veel verwachten. Het beste is om voor een maatwerk oplossing te gaan. Pakketten voor het uitbesteden van social media zijn vaak er statisch en passen misschien niet perfect binnen jouw wensen en ideeën.

Daarom kun je beter vragen voor een offerte die speciaal is gemaakt op basis van jouw wensen en behoeften. Zo kun je er ook van uit gaan dat het uitbesteden van het Instagram beheer veel beter zal gaan werken.

Wil je jouw Instagram pagina laten beheren door Timmermans Media? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.