Wat zijn de kosten van een eigen webshop?

kosten eigen webshop
Leestijd: 8 minuten

Vraag je jezelf af wat de kosten van een eigen webshop zijn? Dat snappen we. Je ziet op het internet namelijk steeds meer webshops als paddenstoelen uit te grond schieten. We vertellen je graag wat de kosten van een eigen webshop zijn.

Wat zijn de kosten van een eigen webshop?

De kosten van een eigen webshop kunnen erg verschillend zijn. Het ligt namelijk aan de markt waar je je in bevind, maar ook aan de software die je gebruikt. Je hebt namelijk niet per se betaalde varianten van software nodig, maar dat zorgt er wel voor dat je je afzetmarkt een stuk minder goed bereikt. De conversies zijn dan over het algemeen een stuk lager.

De kosten van een eigen webshop starten al vanaf ongeveer 10 euro per maand. In principe heb je alleen kosten voor de webhosting en de domeinnaam nodig. De overige software is al gratis beschikbaar. Bij deze prijs zijn natuurlijk de inkoopprijs van de producten nog niet ingerekend.

Webhosting en domeinnaam: dit zijn de kosten

Om een webshop bereikbaar te maken voor het publiek, heb je een webhosting-pakket nodig. Het bedrijf dat je website host zorgt ervoor dat je online winkel altijd bereikbaar is.

Eigen webshop kosten
Webhosting voor je webshop

Er zijn verschillende aanbieders voor webhosting diensten. Het is verstandig om goed te kijken naar de verschillende aanbieders voordat je zomaar een keuze maakt. Wij raden vier aanbieders aan:

Het verschil in deze vier zit in de prijs en de kwaliteit. TransIp is wat duurder dan Neostrada, maar de webhosting en klantenservice is erg goed. Neostrada is een stuk goedkoper, maar de kwaliteit van de webhosting (snelheid) en klantenservice zijn wat minder dan TransIp.

TransIp

TransIp staat bekend om zijn goede kwaliteit in webhosting, maar ook om de vriendelijke klantenservice. Je hoeft bij TransIp ook niet bang te zijn dat je een trage site krijgt.

Prijzen

Voor een domeinnaam betaal je bij TransIp het eerste jaar maar €3,99. De jaren hierna betaal je €9,67 per jaar. Er worden drie verschillende pakketten webhosting aangeboden:

 • Webhosting Small: €3,00 per maand
 • Webhosting Medium: €5,00 per maand
 • Webhosting Large: €10,00 per maand

>> Laat je webshop hier hosten door TransIp

Neostrada

Neostrada is een low-budget webhosting bedrijf. De webhosting is erg voordelig en prima wanneer je begint met het opzetten van een kleine webshop. Ben je van plan een grote webshop op te zetten, kun je misschien beter op zoek gaan naar een andere webhoster.

Prijzen

Bij Neostrada betaal je het eerste jaar maar €1,95 voor een domeinnaam. Vervolgens bieden ze drie verschillende pakketten voor de webhosting aan:

 • Webhosting Starter: €1,00 per maand
 • Webhosting Business: €3,00 per maand
 • Webhosting Professional: €5,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij NeoStrada

YourHosting

YourHosting is een iets duurdere webhosting-bedrijf, maar erg goed. Wanneer je je webshop hier laat hosten, zal deze altijd bereikbaar zijn en zul je altijd terecht kunnen bij de klantenservice wanneer je iets nodig hebt.

Prijzen

Voor een domeinnaam betaal je bij YourHosting het eerste jaar €1,-. De jaren hierna betaal je per jaar €12,50 voor de domeinnaam. Ook YourHosting biedt drie verschillende hosting pakketten aan:

 • Webhosting Klein: €7,75  per maand
 • Webhosting Middel: €11,50 per maand
 • Webhosting Groot: €14,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij YourHosting

SoHosted

SoHosted staat bekend om zijn goed bereikbare webservers. De prijzen zijn gemiddeld en de kwaliteit is prima. Daarom is SoHoster geschikt voor zowel kleine, middelgrote als grote webshops.

Prijzen

Bij SoHosted betaal je altijd €12,50 per jaar voor een domeinnaam. Net als bij de vorige drie aanbieders, biedt ook SoHosted drie verschillende pakketten aan als het op webhosting aankomt:

 • Webhosting Standaard: €11,95 per maand
 • Webhosting Pro: €11,95 per maand
 • Webhosting Premium: €10,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij SoHosted

Zo kun je zelf een webshop maken!

Wanneer je een webhosting pakket en domeinnaam hebt, kun je vervolgens zelf een webshop maken en online zetten. Dit zou je helemaal zelf kunnen doen met onderstaande software. Deze software kan door beginners gebruikt worden, maar wordt vaak ook door experts gebruikt. Zij kunnen hier natuurlijk een stuk beter mee overweg.

WordPress logo

Wanneer je handig bent met het maken van websites en webshops kun je zelf een webshop maken. Het meest gebruikte CMS-systeem voor websites is WordPress.

WordPress heeft verschillende webshop-plugins, maar de twee populairste zijn WooCommerce en Shopify. Een ander veelgebruikte webwinkel CMS-systeem is Magento. Magento is wel een stuk technischer en niet gemakkelijk om zelf te bouwen.

WooCommerce

WooCommerce is de meest gebruikte webshop-plugin voor WordPress. Het is gratis te installeren, en vervolgens kun je producten toevoegen aan je webshop. Door middel van Mollie kun je geld ontvangen wanneer je een verkoop maakt.

>> Download WooCommerce hier!

Shopify

Shopify is een veelgebruikte webshop-builder. Je kunt hier je webshop bouwen en producten toevoegen. Shopify is tegenwoordig vooral populair bij onder andere dropshippers.

Hoe duur is Shopify? Shopify heeft drie verschillende pakketten met drie verschillende prijzen:

 • Basic Shopify: $29 per maand
 • Shopify: $79 per maand
 • Advanced Shopify: $299 per maand

>> Meld je hier aan voor Shopify!

Eigen webwinkel kosten

Onderhoud van een webshop

Een webwinkel moet natuurlijk ook onderhouden worden. Het onderhoud van de webshop kun je zelf uitvoeren, maar ook uitbesteden. Bij het onderhoud moet je denken aan het compatibel houden van de webshop, de beveiliging scherp houden en producten toevoegen, wijzigen en verwijderen.

Zullen wij anders even een webshop voor je maken?

Het maken van een eigen webwinkel kost veel tijd. En als beginner is het ook vaak lastig om een uniek design te maken, waardoor je al snel hetzelfde design als je concurrent gebruikt. Daarom is het verstandig om je webshop te laten maken door een bedrijf dat er verstand van heeft, zoals Timmermans Media.

Wij bespreken graag met jou wat je wensen zijn en hoe wij dit voor jou kunnen realiseren. Hierna gaan we aan de slag en gebruiken we onze kennis om een converterende webshop te bouwen. We zouden ook nog conversie optimalisatie kunnen toepassen zodat je webshop zo veel mogelijk oplevert.

Wil je jouw webshop door Timmermans Media laten maken? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar info@timmermansmedia.nl of te bellen naar 073-2080036. We vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Heb je vragen, of wil je graag jouw ervaringen over dit onderwerp met anderen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Wij zullen er alles aan doen om op je vraag of opmerking te reageren.

PS: Wil jij nog meer te weten komen over marketing? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep. Het is gratis voor ondernemers die samen met andere ondernemers hun marketing willen verbeteren.

Over de auteur.

Picture of Matt Timmermans

Matt Timmermans

Matt heeft Timmermans Media in 2018 opgericht als webdesign bureau. Nadat hij zijn marketing studie in 2020 had voltooid, ging hij full-time aan de slag als ondernemer en marketeer. Naast het schrijven van blogs op Timmermans Media, verzorgt hij ook de content marketing (cryptocurrency), SEO en webdesign voor verschillende bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.