fbpx

Cloudflare. Waarom zou je het gebruiken?

CDN server

Iedereen wil zo snel mogelijk van het internet gebruik kunnen maken. Bezoekers zullen daarom ook afhaken wanneer het te lang duurt voordat een website geladen is. Het kan zelf ook je positie in zoekmachines als Google kosten wanneer je een langzame en onveilige website hebt. Daarom maken steeds meer websites gebruik van Cloudflare. Zij zijn namelijk dé oplossing voor boven genoemde problemen. In dit artikel leggen wij je uit wat het is en waarom je Cloudflare zou moeten gebruiken voor jouw website of webshop.


Wat is Cloudflare?

Cloudflare is een groot Amerikaans software bedrijf dat verschillende diensten bied op het gebied van web-infrastructuur en website beveiliging. De belangrijkste diensten die ze leveren zijn CDN-services, de beveiliging tegen onder andere DDoS-aanvallen en andere zaken op het gebied van cyber security. De belangrijkste en bekendste dienst die ze leveren, zijn de CDN diensten.

Door Cloudflare als CDN te gebruiken voor je website, kun je de snelheid van je website behoorlijk versnellen en een HTTPS-verbinding gebruiken zonder werkelijk een SSL-certificaat aan te hoeven schaffen. Ook wanneer je hackers en spammers buiten de deur wilt houden, is deze CDN ideaal!


Waarom cloudflare?

Het is dus een CDN. Maar hoe werkt dat?

Op het moment dat je een website bezoekt, vraagt jouw mobiel of computer eerst het IP-adres van de website op bij een DNS-server (Domain Name Server). Deze DNS-server stuurt je vervolgens naar de server van de webhosting waar deze website te vinden is. De webserver stuurt je de code van deze website toe. Vervolgens zet jouw internetbrowser deze code om in een leesbaar formaat. Wat je dan te zien krijgt, is de website.

Cloudflare is een CDN, wat betekent dat ze tussen de bezoeker van de website en de webserver in zitten. Wanneer je kiest voor deze CDN, maakt jouw website gebruik van de DNS-server van Cloudflare. De bezoeker wordt dus eerst naar de DNS-server van Cloudflare gestuurd. Vervolgens zorgen zij ervoor dat de bezoeker de juiste website voor zich krijgt. Eigenlijk zijn ze dus een tussen station. En bij dat station, passen ze hun diensten toe die voor veel voordelen zorgen!

De prijs

Je kunt gratis gebruik maken van Cloudflare door de ‘Free-package’ te kiezen. Hiermee kun je gebruik maken van de CDN-diensten en krijg je bescherming tegen DDoS-aanvallen.

Ze bieden ook betaalde pakketten aan, die beginnen vanaf $20 per maand. Wanneer je een betaald pakket gebruikt, krijg je extra bescherming en opties. Wanneer je een normale website of webshop hebt met een gemiddeld aantal bezoekers, is de gratis versie van Cloudflare prima!

Klik hier om alle pakketten te zien die ze aanbieden.


De voordelen van Cloudflare

Cloudflare bied veel voordelen wanneer je het gebruikt als CDN voor je website. De belangrijkste voordelen zijn de de snelheid van je website significant stijgt, je beveiligd bent tegen spammers en hackers en je gratis gebruik kunt maken van een beveiligde verbinding.

Snellere website

De belangrijkste reden om gebruik te maken van Cloudflare is toch misschien wel dat het zorgt voor een veel snellere website. Cloudflare past verschillende caching- en compressietechnieken toe wanneer bezoekers naar je website gaat. Bezoekers krijgen als eerst een de cache-versie van je website te zien, wat natuurlijk veel sneller geladen wordt dan je werkelijke website. Zonder dat de bezoeker het doorheeft, wordt op de achtergrond je werkelijke website geladen. Wanneer je veel afbeeldingen op je website hebt, is dit ideaal, gezien deze afbeeldingen niet allemaal geladen hoeven te worden voordat je bezoeker je website kan zien.

Gratis HTTPS

Cloudflare zorgt voor een beveiligde HTTPS verbinding tussen de bezoeker van je website en de DNS-server. Gegevens die de bezoeker verstuurt via je website zijn dus altijd beveiligd tegen hackers die deze onderweg zouden kunnen stelen. Normaal gesproken zou je hiervoor een SSL-certificaat moeten kopen bij je webhosting partij. Cloudflare bied deze dienst dus gratis aan.

LEES OOK: Dit is waarom je WordPress site traag is (en 5 tips voor een snellere site)


Beveiligd tegen hackers en spammers

Omdat Cloudflare eigenlijk een tussenpersoon is tussen de bezoeker en de website, kunnen ze dus ook zien wat er gebeurd en wie er je website wilt bezoeken. Door hun geavanceerde technieken, weten ze wanneer een bezoeker spam opmerkingen plaatst of de website probeert te hacken. Voordat deze bezoeker de kans krijgt om dit te doen, wordt hij al geblokkeerd en verwijderd van de website.


Kun je Cloudflare hacken?

In het verleden is het maar een een tweetal keer gebeurd dat Cloudflare is gehackt. In 2012 heeft een hackers organisatie genaamd UGNazi een lek gevonden in het systeem van Google, waardoor het toegang kreeg tot de administratie van Cloudflare. Zij hebben toen alle details van de hack gepubliceerd en zien hierover altijd erg open geweest met de buitenwereld. Google heeft vervolgens het lek in hun systeem gedicht.

Tussen september 2016 en februari 2017 was er een grote bug, genaamd Cloudbleed, te vinden in de systemen van Cloudflare. Door middel van een buffer overflow attack kregen hackers toegang tot gevoelige data als wachtwoorden en tokens.


Waarom zou je Cloudflare gebruiken?

Zoals je hebt gelezen bied Cloudflare belangrijke voordelen. Wanneer je op zoek bent naar een manier om de snelheid van je website te verbeteren, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van Cloudflare. Een website met veel foto’s, bijvoorbeeld een webshop, heeft vaak veel tijd nodig om volledig te laden omdat het grote bestanden bevat. Cloudflare zou dit probleem kunnen verhelpen.

Websites die gevoelige informatie bevatten zijn altijd een prooi van hackers. Denk aan websites waar bezoekers kunnen inloggen of websites met een webshop. Met Cloudflare kun je je website of webshop gratis laten beveiligen tegen potentiële hackers.


Wil je jouw website aanmelden bij Cloudflare? Dan kan hier.

Het kan lastig zijn om Cloudflare in te stellen voor je website. Daarom bieden wij je graag aan om dit uit handen te geven aan Timmermans Media. Vraag snel naar de mogelijkheden via [email protected]!

Neem contact
met ons op.

Adres

Veldakkerstraat 2, 5281LW Boxtel.

Telefoonnummer

E-mail

Timmermans Media 2020 © Alle rechten voorbehouden