fbpx

Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

wordpress

WordPress is een van de meest gebruikte CMS-systemen van hedendaagse websites. Het staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit en de uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van websites.

Niet alleen kleine websites maken gebruik van WordPress, maar ook steeds meer grote bedrijven kiezen hier voor. Helaas is een WordPress niet in alle gevallen een oplossing, of willen sommige bedrijven uit principe liever geen WordPress website.Maar wat zijn dan de voordelen van een WordPress website?


WordPress is gratis

WordPress is een open-source CMS-systeem. Dit betekent dat iedereen het gratis kan downloaden, gebruiken of er iets aan kan veranderen. Wanneer je ergens voor betaald, mag je niet zonder toestemming wijzigingen aan het programma brengen.

Open-source betekend ook dat het gratis is. WordPress is hier te downloaden. Er is veel mogelijk met WordPress zonder er extra geld aan uit te geven. Toch zijn er ook veel betaalde functies om je website uit te breiden en nog mooier te maken.

Een van de meest gebruikte ‘page builders’ is Elementor. Met de gratis versie kun je makkelijk websites bouwen. De Pro-versie, die gebruikt wordt door Timmermans Media, heeft weer veel meer functies. Het is slim om voor jouw website te kijken wat je nodig hebt. Soms kan het meer opleveren door geld te investeren in betaalde functies voor WordPress.


Webhosting

Eigenlijk hoef je maar twee soorten kosten te maken wanneer je een WordPress website gaat opzetten:

 • Domeinnaam
 • Webhosting

Er zijn verschillende aanbieders voor deze diensten. Het is verstandig om goed te kijken naar de verschillende aanbieders voordat je zomaar een keuze maakt. Wij raden twee aanbieders aan:


Het verschil in deze twee zit in de prijs en de kwaliteit. TransIp is wat duurder als Neostrada, maar de webhosting en klantenservice is erg goed. Neostrada is een stuk goedkoper, maar de kwaliteit van de webhosting (snelheid) en klantenservice zijn wat minder dan TransIp.

Timmermans Media raad aan om je webhosting te regelen bij TransIp. Wij zijn zelf tevreden klant van TransIp en hebben nog nooit problemen gehad.WordPress websites zijn makkelijk te onderhouden

WordPress staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid. Iedereen kan, na een simpele uitleg, een WordPress website onderhouden. Berichten plaatsen, wijzigen of verwijderen is erg simpel. Teksten aanpassen? Dat kan in 2 minuten gebeurd zijn. Dat is een van de belangrijkste voordelen van een WordPress website.

Toch kan het ook slim zijn om het onderhoud uit te besteden. Een WordPress met een standaard thema en met weinig plugins is natuurlijk makkelijk zelf te onderhouden. Maar je gebruik van een op maat gemaakt design en wat ingewikkeldere plugins zoals Elementor Pro of WooCommerce? Dan scheelt het je veel tijd wanneer je dit uitbesteed.Veel (gratis) plugins

WordPress heeft veel gratis plugins. Je kunt de functies van je website uitbreiden door middel van deze plugins. Zo kun je je website dus zoveel functies geven als je wilt.

Dit is de top-10 meest gebruikt WordPress plugins:

 1. Yoast SEO
  Wil je je on-site SEO verbeteren? Dan moet je Yoast SEO hebben! Dit wordt gezien als de belangrijkste SEO-plugin voor WordPress.
 2. Contact Form 7
  Deze plugin zorgt ervoor dat je makkelijk contact-formulieren kunt toevoegen aan je website.
 3. Akismet Anti-Spam
  Akismet wordt standaard meegeleverd met de WordPress installatie. Je hoeft hem alleen te activeren. Akismet houd je website spam-vrij!
 4. W3 Total Cache
  Een snellere website nodig? Daar zorgt W3 Total Cache voor!
 5. Jetpack
  Jetpack zorgt voor de veiligheid en betere prestaties van je WordPress website.
 6. WooCommerce
  Dit is de meest gebruikte plugin in Nederland voor het maken van webshops.
 7. Really Simple SSL
  Really Simple SSL zorgt ervoor dat je website altijd over HTTPS (beveiligde verbinding) wordt getoond.
 8. Elementor
  Dit is de meest gebruikte page-builder plugin. Met Elementor kun je je website vormgeven.
 9. Wordfence
  Wordfence zorgt voor de veiligheid van je website, en bevat onder andere een anti-malware functie en beschermd de login pagina van je website.
 10. MailChimp for WP
  Met deze plugin kun je makkelijk een mailinglijst bijhouden!


WordPress is veilig

WordPress wordt gezien als een veilig CMS-systeem. Wanneer er problemen zijn met de beveiliging van WordPress websites komt dit meestal door plugins die niet geupdate zijn. Daardoor blijft er een ‘lek’ in de website zitten, en zo kunnen hackers een WordPress website binnen komen.

Daarom is het belangrijk om plugins, thema’s en WordPress zelf zo snel mogelijk te updaten als er een nieuwe versie beschikbaar is. Het wordt aangeraden om om de dag je website te controleren op beschikbare updates.Veel (gratis) templates en thema’s

Een van de andere voordelen van een WordPress website is dat je veel gratis templates en thema’s kan installeren. Zo kun je makkelijk zonder geld uit te geven je website online zetten.

Het enige nadeel aan deze standaard templates is dat veel websites van andere bedrijven hetzelfde design als jouw website hebben.


Op maat gemaakt design

Om te voorkomen dat je hetzelfde design hebt als je concurrent, kun je er voor komen om een op maat gemaakt design te laten maken. Timmermans Media bied op maat vorm gegeven websites aan die precies voldoen aan de wensen van uw bedrijf.

Wij komen bij u langs om de mogelijkheden uw wensen te bespreken. Vervolgens gaan wij aan de slag met een website die voldoet aan uw wensen en gebruiken hierbij onze expertise in het vormgeven van WordPress website.

Voor het vormgeven van de website maken wij gebruik van betaalde plugins. Hierdoor is er veel meer mogelijk en kunnen wij u een origineel design aanleveren!

Vervolgens richten wij de website in op uw website en zorgen dat deze zonder enige problemen online komt te staan. Ook kunnen wij voor het onderhoud van uw website zorgen! Timmermans Media wilt zoveel mogelijk zorgen bij u uit handen nemen.

Wilt u weten hoe wij het design van uw website een boost kunnen geven? Neem dan snel contact op via [email protected] of 0631265093, zodat wij een afspraak maken om bij u langs te komen.

Neem contact
met ons op.

Adres

Veldakkerstraat 2, 5281LW Boxtel.

Telefoonnummer

E-mail

Timmermans Media 2020 © Alle rechten voorbehouden