SEO artikelen schrijven of laten schrijven? Zo doe je dat!

seo artikelen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google
Share on reddit
Share on telegram

SEO artikelen zijn ontzettend belangrijk om je website hoog in zoekmachines als Google te laten ranken. Het is niet voor niets dat website daarom flink investeren in goede tekstschrijvers. Hoe beter een tekst geoptimaliseerd is voor SEO, hoe meer bezoekers er op de website zullen komen.

Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je zelf het beste SEO artikel kunt schrijven, of kunt laten schrijven. Want ook wanneer je zelf niet goed bent in het schrijven van SEO teksten, kun je dit natuurlijk nog steeds uitbesteden.

SEO optimalisatie

Wanneer we spreken over SEO optimalisatie hebben we het over het optimaliseren van de website voor zoekmachines. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat een website stukken beter door gebruikers van Google gevonden wordt. En dat kan voor meer klanten, leads en conversies zorgen.

Een veel gebruikte manier om een website hoog te laten scoren in Google is door middel van een blog. Met een blog groeit je website wekelijks en staat er meer content op waar gebruikers je op kunnen vinden. Door deze blog artikelen met interne links te koppelen, verbeter je de linkbuilding en zullen de blogs veel beter gevonden worden. Een blog is dus goed voor de SEO van je website.

seo tekst
Is jouw website geoptimaliseerd voor SEO?

Zelf SEO artikelen schrijven: 10 tips

Als je zelf artikelen wilt schrijven, kun je een cursus voor het schrijven van SEO teksten volgen. Er staan op het internet tal van cursussen. Maar waarschijnlijk kom je met onze tips ook al erg ver. Wij geven je hieronder onze belangrijkste tips en tricks weer voor het schrijven van killer content.

Laat je keyword op de juiste plekken naar boven komen in het SEO artikel

Ten eerste is het belangrijk dat je kiest voor een longtail zoekwoord. 70% van al het zoekverkeer in Google bestaat uit longtail zoekwoorden. Daarbij is het ook nog eens veel makkelijker om goed te ranken op een longtail zoekwoord dan een shorttail zoekwoord.

Het is beter om het zoekwoord waar jij op gevonden een aantal keer naar boven te laten komen, dan dat je het hele artikel er vol mee stopt. Zorg er voor dat je het zoekwoord altijd in de eerste alinea neerzet en dik gedrukt weergeeft. Ook is het beter om het zoekwoord in het begin van het artikel vaker te gebruiken dan later in het artikel. Maar al met al: zorg ervoor dat je niet spamt met het keyword!

Zorg voor rich content

Rich content betekent dat de content rijk is aan verschillende vormen van content. Zo moet je niet alleen gebruik maken van tekst, maar kun je ook andere vormen van content gebruiken:

seo tekst schrijven

Dit zorgt ervoor dat de content die je aanbiedt past bij een breder publiek. En Google wil een zo groot mogelijk publiek blij maken. Daarom kun je dat ook beter maar proberen.

Laat het zoekwoord in de afbeelding terugkomen

Dat klinkt misschien raar, maar het is belangrijk om het zoekwoord in de afbeelding terug te laten komen. Zo kun je het zoekwoord in de titel, maar ook in de alt-tag laten terugkomen. Zorg er ook hier wederom voor dat je niet spamt. Voeg het zoekwoord dus niet in iedere afbeelding toe, maar doe het met regelmaat.

Schrijf SEO artikelen op een persoonlijke manier

Google zal websites die persoonlijke teksten publiceren belonen. Dat komt omdat Google af wil van websites die door bots zijn geschreven. Steeds vaker is Google aan het experimeteren met updates waar AI herkent of een tekst door een persoon of robot is geschreven.

Probeer daarom op een zo persoonlijk mogelijke manier je tekst te schrijven. Dat is niet alleen beter voor Google, maar ook fijner voor de lezer van de tekst.

Zorg voor een goede leesbaarheid van je SEO artikelen

Iedereen vindt het fijn wanneer ze een tekst lezen waar ze zo doorheen vliegen. Een goed leesbare tekst is daarom ook erg belangrijk voor de SEO. Google controleert namelijk op hoe leesbaar de tekst is die je schrijft. Dat doen ze door te kijken naar het design van de pagina, en door de tekst te lezen.

Een goed leesbare tekst zorgt er daarbij ook voor dat een bezoeker langer op je website zal blijven hangen, en misschien wel meer doorklikt. Google registreert hoe lang een bezoeker op je website blijft hangen. Hoe langer een lezer aanwezig blijft, hoe beter Google dat zal belonen. Het is namelijk een teken dat jouw website interessant is voor de bezoeker en voldoet aan de zoekintentie.

Werkt een SEO tekst generator?

Tegenwoordig heb je ook SEO tekst generators. Dit is software dat wordt aangestuurd door middel van Artificial Intelligence (AI) en kan zelf SEO teksten schrijven. Dit soort teksten kunnen het zeker goed doen in Google, alleen zal de persoonlijkheid in de tekst missen.

Het is maar de vraag hoe blij lezers zijn wanneer ze merken dat er totaal geen persoonlijkheid in de tekst zit. We zeiden al dat het belangrijk is dat je tekst persoonlijk moet zijn. Wanneer de tekst niet persoonlijk is, zal de lezer ook geen feeling hebben met de tekst. Dat kan er voor zorgen dat deze lezer ook niet snel over zal gaan tot een aankoop van je product of dienst.

SEO tekst laten schrijven

Wil je een SEO tekst laten schrijven? Wanneer je dat door de juiste partij laat doen, ben je er van verzekerd dat je tekst hoog in Google zal ranken. Natuurlijk is dat geen garantie, want er spelen ook factoren als snelheid, linkbuilding en schoonheid van de code mee die bepalen hoe hoog je website in een zoekmachine wordt weergegeven.

Wanneer dit goed is geregeld, kun je er van uitgaan dat een SEO artikel dat je laat schrijven goed zal scoren in Google. Timmermans Media heeft veel ervaring in het schrijven van SEO artikelen. Daarom kunnen wij je zeker helpen wanneer je op zoek bent naar een SEO tekst.

Stuur een e-mail naar [email protected] en laat ons weten wat voor teksten jij graag wilt hebben. Dan kunnen wij een prijsindicatie terugsturen, en zorgen we ervoor dat je SEO tekst zo snel mogelijk klaar is.

Bloggen belangrijk SEO
SEO artikelen zijn belangrijk voor je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de auteur.

Klaar om te groeien?

Plan dan nu (vrijblijvend) een telefoon- of videogesprek met ons in.

Bijna alle stappen voltooid... 95%

Wil jij Google de baas zijn?

In ons e-book geven we unieke tips waarmee jij je website hoger in Google laat scoren. Wanneer je je naam en e-mailadres geeft, sturen we het e-book GRATIS op naar jouw e-mailadres!

ebook cover seo

Wil jij Google de baas zijn?

Download ons GRATIS e-book met unieke SEO tips.

ebook cover seo