fbpx

Wat zijn de kosten van een eigen webshop?

Kosten eigen webshop

Door het internet heb je een veel grotere afzetmarkt voor je producten dan ooit. Het internet bied ondernemers ontzettend veel kansen. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, en iedereen lijkt ineens van alles op het internet te verkopen.Dus, wat zijn de kosten van een eigen webshop?

Je zult jezelf afvragen wat de kosten van een eigen webshop zijn. Wij hebben het antwoord! Dus wat zijn de kosten van een eigen webshop? Een eigen webshop kost minimaal €10,00 per maand. De enige kosten die je sowieso moet maken zijn de webhosting en de domeinnaam.

Natuurlijk wordt het duurder wanneer je een grotere webshop wilt die meer functies bevat.Webhosting en domeinnaam

Om een webshop bereikbaar te maken voor het publiek, heb je een webhosting-pakket nodig. Het bedrijf dat je website host zorgt ervoor dat je online winkel altijd bereikbaar is.

Eigen webshop kosten

Er zijn verschillende aanbieders voor webhosting diensten. Het is verstandig om goed te kijken naar de verschillende aanbieders voordat je zomaar een keuze maakt. Wij raden vier aanbieders aan:


Het verschil in deze vier zit in de prijs en de kwaliteit. TransIp is wat duurder als Neostrada, maar de webhosting en klantenservice is erg goed. Neostrada is een stuk goedkoper, maar de kwaliteit van de webhosting (snelheid) en klantenservice zijn wat minder dan TransIp.


TransIp

TransIp staat bekend om zijn goede kwaliteit in webhosting, maar ook om de vriendelijke klantenservice.


Kosten

Domeinnaam:

 • €3,99 voor het eerste jaar (daarna €9,67)

De webhosting:

 • Webhosting Small: €3,00 per maand
 • Webhosting Medium: €5,00 per maand
 • Webhosting Large: €10,00 per maand

Neostrada

Neostrada is een low-budget webhosting bedrijf. De webhosting is prima en erg voordelig.


Kosten

Domeinnaam:

 • €1,95 voor het eerste jaar

De webhosting:

 • Webhosting Starter: €1,00 per maand
 • Webhosting Business: €3,00 per maand
 • Webhosting Professional: €5,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij NeoStrada


YourHosting

YourHosting is een iets duurdere webhosting-bedrijf, maar erg goed. Wanneer je je webshop hier laat hosten, zal deze altijd bereikbaar zijn en zul je altijd terecht kunnen bij de klantenservice wanneer je iets nodig hebt.


Kosten

Domeinnaam:

 • €1,00 voor het eerste jaar (daarna €12,50 per jaar)

De webhosting:

 • Webhosting Klein: €7,75  per maand
 • Webhosting Middel: €11,50 per maand
 • Webhosting Groot: €14,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij YourHosting


SoHosted

SoHosted staat bekend om zijn goed bereikbare webservers. De prijzen zijn gemiddeld en de kwaliteit is prima.


Kosten

Domeinnaam:

 • €12,50 per jaar

De webhosting;

 • Webhosting Standaard: €11,95 per maand
 • Webhosting Pro: €11,95 per maand
 • Webhosting Premium: €10,00 per maand

>> Laat hier je webshop hosten bij SoHostedOnderhoud van een webshop

Eigen webwinkel kosten

Een webwinkel moet natuurlijk ook onderhouden worden. Het onderhoud van de webshop kun je zelf uitvoeren, maar ook uitbesteden. Bij het onderhoud moet je denken aan het compatibel houden van de webshop, de beveiliging scherp houden en producten toevoegen, wijzigen en verwijderen.

De kosten voor het uitbesteden van het onderhoud voor je webshop zijn bij Timmermans Media vanaf €24,99 per maand. Wil je meer weten over het onderhoud van webshops? Klik dan op de link!Webwinkel maken

Wanneer je een webhosting pakket en domeinnaam hebt, is het tijd om een webshop online te zetten. Je kunt op verschillende manieren een webshop online zetten.


Zelf een webshop maken

Wanneer je handig bent met het maken van websites en webshops kun je zelf een webshop maken. Het meest gebruikte CMS-systeem voor websites is WordPress.

WordPress kosten

WordPress heeft verschillende webshop-plugins, maar de twee populairste zijn WooCommerce en Shopify. Een ander veelgebruikte webwinkel CMS-systeem is Magento. Magento is wel een stuk technischer en niet gemakkelijk om zelf te bouwen.


WooCommerce

WooCommerce is de meest gebruikte webshop-plugin voor WordPress. Hij is gratis te installeren, en vervolgens kun je producten toevoegen aan je webshop. Door middel van Mollie kun je geld ontvangen wanneer je een verkoop maakt.

Download WordPress hier!


Shopify

Shopify is een veelgebruikte webshop-builder. Je kunt hier je webshop bouwen en producten toevoegen. Shopify is tegenwoordig vooral populair onder dropshippers.

Hoe duur is Shopify?

Shopify heeft drie verschillende pakketten met drie verschillende prijzen:

 • Basic Shopify: $29 per maand
 • Shopify: $79 per maand
 • Advanced Shopify: $299 per maand

Hier kun je meer vinden over de prijzen van Shopify.

Meld je hier aan voor Shopify!Webshop laten maken

Woocommerce kosten

Om te voorkomen dat je webwinkel hetzelfde design heeft als je concurrent, kun je er voor kiezen om een op maat gemaakt design voor je webshop te laten maken. Timmermans Media bied op maat vorm gegeven webshops aan.

Wij komen bij u langs om de mogelijkheden uw wensen te bespreken. Vervolgens gaan wij aan de slag met een webshop die voldoet aan uw wensen en gebruiken hierbij onze expertise in het vormgeven van websites en webshops.

Voor het vormgeven van de webshop maken wij gebruik van betaalde plugins. Hierdoor is er veel meer mogelijk en kunnen wij u een origineel design aanleveren!

Vervolgens zorgen wij ervoor dat de webwinkel zonder enige problemen online komt te staan. Ook kunnen wij voor het onderhoud van uw website zorgen! Timmermans Media wilt zoveel mogelijk zorgen bij u uit handen nemen.

Wilt u weten hoe wij het design van uw website een boost kunnen geven? Neem dan snel contact op via [email protected] of 0631265093, zodat wij een afspraak maken om bij u langs te komen.

Neem contact
met ons op.

Adres

Veldakkerstraat 2, 5281LW Boxtel.

Telefoonnummer

E-mail

Timmermans Media 2020 © Alle rechten voorbehouden